Що росте в тіні?

Що росте в тіні?

На будь-якому дачній ділянці завжди є ділянки з хорошим сонцем, а є і тіньові. Як показує практика, рослини, які люблять сонце, в тіні робляться тонкими і тягнуться вгору. На них не буває багато квіток і плодів. Тому важливо знати, що росте в тіні, які рослини відчувають себе там комфортно і не страждають від відсутності сонця.

Трави і квіти

В тіні великих і старих дерев найкраще себе почувають трав`янисті рослини, є в їх числі і квітучі. Це, наприклад, очиток, аріземи, оман, копитняк європейський. Так само до таких можна віднести і практично всі види купини. Якщо грунт в тіні добре зволожена, то можна посіяти насінням Анемона дібровний, герань, примулу, морозник, клопогон, астильбу, волжанку і хости. Не лякайтеся, що не знаєте таких назв, вони практично всі акліматизовані під умови середньої смуги. А якщо у вас і не садять якесь рослина, то сміливо можете це зробити, тому що трав`янисті рослини легко пристосовуються до певних умов клімату. Коли будете вибирати рослини, що ростуть в тіні, не забудьте про папороті! Вони приголомшливо красиві і невибагливі. Згадайте - щітовнік, чістоус, страусник. Ви ніколи не пошкодуєте, що зробили такий вибір!

А як прекрасні квіти, що ростуть в тіні! Найкрасивіші - це різноманітні барвінок. Вони зроблять прекрасну будь-яку клумбу.

Овочі в тіні

У тіні добре ростуть і овочі. Якщо під деревом влаштувати грядку з огірками, або посіяти кабачки, навіть гарбуза, то поливати їх доведеться набагато рідше, тому що в тіні волога не так швидко випаровується, і плодоносити вони будуть набагато довше. Дуже хороший виростає в тіні цибулю, і ріпка і севок. Так само в тіні добре плодоносять ті культури, які використовуються в якості зелені, це салат, петрушка, кріп.

чагарники



Складно назвати дерева, що ростуть в тіні, вони, як правило, навпаки, є джерелами тіні. Але ось чагарники відчувають себе в тіні чудово. Дачники кажуть, що в тіні хороші врожаї дають малина і агрус, ожина. Так само хороша виходить ягода калини і чорноплідної горобини. Всі ягоди виходять дуже ароматними, тільки дозрівають трохи пізніше тих, що ростуть на сонці.

Кімнатні рослини

Будинки тіні набагато більше, ніж на дачі. А так хочеться прикрасити квартиру зеленню, та й корисно це дуже. Тому зараз досліджуємо, які кімнатні квіти, що ростуть в тіні, можна з успіхом виростити в звичайній міській квартирі.

Абсолютно невибаглива в домашніх умовах аглаонема зі строкатими листочками. Вона росте повільно, так що пересаджувати її будете раз в три роки. Поливати часто не треба, краще обприскувати. І ні в якому разі не виставляйте її на сонці! Ще більш невибаглива аспірідістра. Пересаджувати зовсім не треба, ні поливати, ні обприскувати часто не треба!

А ось асплениум не любить, коли до нього торкається рука людини, листя відразу в`януть. Але У тіні так само відчуває себе чудово. Гелксина схожа на мох, у неї дуже ніжні дрібні листочки. Її садять в якості настилу в більші горщики. Так само прекрасна і сансевієрія. Її ще знають, як «щучий хвіст» або «тещин язик». Вона не тільки любить тінь, але ще і чистить повітря. А поливати її взагалі треба тільки влітку. Сциндапсус вас порадує, якщо вам треба задекорувати стіну або стару шафу. Цей плющ швидко освоїть весь вільний простір і стане справжньою окрасою вашої кімнати. Якщо ви задумали розвести кімнатні рослини, що ростуть в тіні, то вам треба особливу увагу звернути на драцену. Її краса укупі з невибагливістю робить її просто знахідкою для квітникарів. Обов`язково придивіться до драцені! Так само можна посадити будинку в тіні папороті, плющ, Толмен, фатсию, карликовий фікус, фатсхедеру і фіттонію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!