» » » Чим корисний грейпфрут?

Чим корисний грейпфрут?

Чим корисний грейпфрут?

Грейпфрут - досить великий фрукт з сімейства цитрусових, який відрізняється вираженим смаком з гірчинкою і яскравою м`якоттю відтінків від світло-жовтого і світло-рожевого до бордово-червоного.

Чим корисний грейпфрут для здоров`я

Цей фрукт містить в собі масу речовин, корисних для нашого організму, ось лише неповний список того, чим корисний грейпфрут:

  • Грейпфрут як і будь-який цитрус багатий вітаміном С, а значить корисний для профілактики хвороб ясен (грейпфрут допоможе, якщо ясна кровоточать), простудних захворювань і зміцнення імунітету. Разом з цим підвищується його кислотність, тому не варто зловживати грейпфрутом і його соком тим, у кого є захворювання шлунка (гастрит, виразка).
  • У грейпфруті містяться калій і магній, корисні для роботи серця і кровоносної системи. Вони покращують кровообіг і знижують ризик серцевих захворювань.
  • У грейпфруті міститься кальцій, кількість його не така велика, але в комплексі з іншими речовинами, грейпфрут може допомогти поліпшити стан волосся і нігтів. При серйозної нестачі кальцію, краще налягати на молочні продукти, а можливо і поєднувати їх з грейпфрутом, наприклад, додати в йогурт горіхи і шматочки грейпфрута.
  • Грейпфрут також містить антиоксиданти, які допомагають зберігати молодість і виводять з судин зайвий холестерин, людям з підвищеним фактором ризику закупорки судин допоможе регулярне вживання грейпфрута, наприклад, на сніданок.
  • Чим корисний грейпфрут для діабетиків - він знижує рівень цукру в крові.
  • Якщо під час сніданку ви випадково проковтнули кілька насіння грейпфрута - не переживайте, вони також корисні - вони надають протигрибковий і протимікробний вплив.
  • АЛЕ ніколи не запивайте ліки грейпфрутовим соком ліки, він може вступати з ними в реакцію і посилювати їх вплив на організм, іноді приводячи до передозування.

Грейпфрут для дієти

Для жінок грейпфрут представляє не менший інтерес. Він класично вважається дієтичним продуктом, але що корисного в грейпфруті для тих, хто хоче стати стрункішою і красивіше?

  • Грейпфрут є низькокалорійним продуктом, в той же час він містить вітаміни і поживні речовини, які допомагають організму працювати, не відкладаючи зайвого жиру.
  • У грейпфруті містяться речовини, що прискорюють процес травлення, так що грейпфрут буде корисний після щільного прийому їжі і допоможе організму швидше з ним впоратися.
  • Також грейпфрут стимулює обмін речовин, енергія витрачається організмом швидше і він починає спалювати старі запаси жирів, особливо корисний цей ефект разом з помірним фізичним навантаженням.
  • Грейпфрутова дієта, заснована на самих фруктах і їх соку, вважається корисною і ефективною, особливо взимку. Вона не тільки допоможе скинути зайві кілограми, але і буде джерелом вітамінів, яких так не вистачає організму в зимовий період.

Чим грейпфрут корисний для краси



Крім м`якоті і соку грейпфрута, які йдуть в їжу, корисним є і ефірне масло, яке виробляють з шкірки.

  • Масло грейпфрута, доданий в ваш крем, допоможе боротися з набряками і целюлітом.
  • Чи корисний грейпфрут для проблемної шкіри? Так, зокрема масло, можна використовувати ефірна олія разом з лосьйоном або саме по собі, це допоможе тим, у кого проблемна шкіра, так як масло грейпфрута регулює жировий баланс і дезінфікує шкіру.
  • Також масло грейпфрута можна використовувати як джерело аромату - в аромалампах, або додавати в воду при прийомі ванни. Запах грейпфрута тонізує, додає впевненості в собі і підвищує активність.

Отже, грейпфрут є і смачним і корисним продуктом, з ним можна зміцнювати організм, худнути і ставати красивішим. Їжте грейпфрути на здоров`я!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!