» » » Як приготувати м'ясо з грибами?

Як приготувати м'ясо з грибами?

Як приготувати м`ясо з грибами?

Смачно приготувати м`ясо - завдання, яке відмінно повинна вирішити кожна господиня, якщо вона очікує гостей або готує сімейна вечеря. Рецептів приготування смачного м`яса дуже багато, і серед них, заслуженою славою користується рецепт м`яса по-французьки, а також м`ясо, приготоване з картоплею та грибами в горщиках. Про те, як приготувати м`ясо з грибами, ми сьогодні і поговоримо.

М`ясо з картоплею та грибами

Для приготування м`яса з розрахунку на 6 персон, необхідно:

  • 800 гр. м`яса (можна брати свинину чи яловичину, куряче філе);
  • 12 картоплин;
  • 800 гр. печериць, які можна замінити білими грибами;
  • по 3 шт. цибулі та моркви;
  • кілька зубчиків часнику (якщо ви любите запах часнику в стравах, то беріть 8 шт.);
  • 200 г сиру;
  • зелень і майонез;
  • 6 столових ложок вершкового масла і рослинне масло для обсмажування;
  • чорний мелений перець і сіль за смаком;
  • 600 г бульйону;

Цей склад продуктів розрахований на те, що ви будете готувати страву в горщиках, об`ємом 800 мл.

приготування:

  • Ріжемо свіже м`ясо на невеликі шматочки, обсмажуємо його на сковорідці з сильно розігрітим рослинним маслом до появи золотистої скоринки.
  • Знімаємо масло зі сковорідки, залишаємо його на тарілці, і на ту ж сковорідку (час, що залишився масло не зливаємо з пательні) обсмажуємо гриби, попередньо нарізані невеликими шматочками.
  • Після обсмажування грибів, знімаємо їх, і на сковорідку викладаємо картоплю. Його необхідно почистити і порізати або брусочками, або пластинками. При обсмажуванні картоплі, на сковорідку необхідно доливати рослинне масло, інакше картопля буде сухуватим.
  • Після того, як гриби, картопля, м`ясо приготувати на сковорідці ви зуміли, на ній же обсмажуємо натерту на крупній тертці моркву і нарізану кубиками цибулю.
  • Готуємо керамічні горщики до того, щоб відправити їх в розігріту до 180 градусів духовку. Всі обсмажені продукти викладаємо шарами: перший шар - м`ясо, посолене і поперченное, другий шар - цибуля з морквою, посипані рубаним часником, третій шар - картопля, посолений і поперчений, а також посипаний зеленню. Передостанній шар - гриби, які ми солимо, на них викладаємо столову ложку вершкового масла і виливаємо 100 г бульйону. Якщо у вас немає бульйону, то можна обійтися звичайною водою. Останній шар - тертий сир і майонез.


Час приготування - приблизно 40 хвилин. Після того, як витягніть горщики з духовки, подавайте на стіл через 15 хвилин, попередньо посипавши свіжою зеленню вміст горщика.

М`ясо з грибами по-французьки

Щоб приготувати м`ясо з грибами, рецепт якого не відрізняється особливою складністю, необхідно на 1,5 кг свинини взяти банку консервованих печериць, 3 цибулини і 400 г майонезу, за смаком сіль і перець, а також 2 ст. л. олії соняшникової та 250 гр твердого сиру.



Для того щоб м`ясо по-французьки з грибами було смачним, порційно порізане м`ясо необхідно відбити (м`ясо ріжеться як для м`ясних медальйонів або відбивних). За смаком солимо і перчимо м`ясо, викладаємо його на деко, трохи змащене олією. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, обсмажуємо його до прозорості на сковорідці з олією. Гриби дістаємо з банки і розрізаємо на дрібні шматочки. Бажано залишити гриби на деякий час в друшляку, щоб з них стекла зайва рідина. Потім гриби вигладиваем на кожен шматок м`яса, зверху кладемо обсмажену цибулю.

Трьом твердий сир на крупній тертці, посипаємо їм м`ясо з грибами і цибулею, поверх сиру змащуємо майонезом. Деко ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Досить 50 хвилин, щоб ваші гості приступили до дегустації цього смачного м`яса.

М`ясо з грибами

Якщо, готуючи м`ясо по-французьки, в рецепті гриби ми використовували мариновані, то для приготування практично класичного рецепту м`яса з грибами, необхідно використовувати свіжі шампіньйони. На 0,5 кг телячої вирізки необхідно взяти стільки ж свіжих печериць, одну цибулину і одну морквину, 200 г сметани, для обсмажування беремо вершкове масло, а не рослинна, сіль і перець - за смаком.

Почистіть і помийте гриби, наріжте їх невеликими плоскими скибочками. Після промивання, м`ясо слід обсушити паперовим рушником і нарізати брусочками. Витирайте м`ясо ретельно, щоб на ньому не залишалося рідини, інакше страва втратить свої смакові якості. Обсмажте брусочки м`яса до напівготовності на вершковому маслі. Бажано, для обсмажування використовувати глибоку сковорідку. Після обсмажування на м`ясі повинна з`явитися рум`яна кірочка. Зніміть його з пательні.

Наріжте тонкими півкільцями попередньо очищену цибулю. Соломкою нарізається очищена морква. В ту сковорідку, де ви обсмажували м`ясо, покладіть трохи олії, обсмажити цибулю і моркву, після чого зніміть їх зі сковорідки - вона нам знадобиться для обсмажування грибів. Печериці обсмажуємо на досить великому вогні, щоб з них якомога швидше випарувалася рідина. За даним рецептом можна приготувати м`ясо в духовці з грибами, а можна і на конфорка. Якщо не хочете возитися з духовкою, то викладіть все обсмажені інгредієнти на сковорідку, посоліть їх і поперчіть, додайте сметану і тушкуйте на помірному вогні не більше 20 хвилин.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!