» » » Як правильно варити каші?

Як правильно варити каші?

Як правильно варити каші?

Будь-яка каша готується з різних круп у вареному. Це популярне блюдо є невід`ємною частиною російської кухні, часто готується на сніданок. Його люблять ті, хто веде активний спосіб життя, але воно не завжди подобається дітям. Також це блюдо часто готують в армії.

Хоча каша є дуже поширеним і популярним блюдом, але не всі люди мають тими необхідними відомостями, які потрібні для того, щоб її правильно підготувати до процесу приготування. Також необхідно з`ясувати для себе, в якому посуді готувати кашу, ніж її заправити, щоб повною мірою насолодитися цією стравою. Тому давайте все це розглянемо.

підготовка крупи

Щоб визначитися з тим, як правильно варити каші, в тому числі і як їх підготувати до цього процесу, необхідно визначитися з тим, яку крупу ви будете готувати.

  • Якщо це рис, то його необхідно залити холодною водою на 2-3 години, а потім промити від зайвої крохмалю.
  • Гречку ж потрібно просто промити водою.
  • Перловку потрібно замочувати не менш, ніж 12 годин, а потім також промити водою.
  • Вівсяну крупу не варто замочувати.
  • Пшоняну крупу варто промити теплою водою.
  • Пшеничну - промити для того, щоб видалити пил.

Посуд для варіння 

Варити кашу можна в чавунному посуді, але тільки не в емальованій каструлі. Тому що каша буде часто підгорати, а після приготування потрібно буде її довго мити. Також з часом емаль може тріснути і потрапити в їжу.



Щоб зрозуміти для себе на практиці, як правильно варити каші, необхідно взяти посуд з антипригарним покриттям і товстими стінками. Може також підійти алюмінієвий казан, качатницю і т.д. Якщо вам необхідно приготувати кашу в мікрохвильовці, то потрібно взяти посуд зі скла або фарфору. Для духовки або гриля потрібно брати такий посуд, як горщик, який спеціально для цього і призначений.

Універсальний процес варіння простий: підготовлену крупу залити водою і варити на повільному вогні до готовності. Детальніше про те, як варити різні види каш, Ви зможете прочитати в таких статтях, як: «Як варити перлову кашу?»І«Як варити пшоняну кашу?».

заправка каші

Часто для заправки використовують звичайне вершкове масло. Але все буде залежати від того, з якої крупи зроблена каша.

  • У готову гречану кашу можна додати зварені яйця, а на етапі приготування (коли вода закипить) можна додати сушені гриби, цибулю.
  • У рисову кашу, крім масла можна додати ті соуси, які ви любите, а також приправи.
  • У пшоняну кашу можна додати смажене разом з цибулею сало, а в вівсяну - цукор, фруктовий наповнювач, пряні трави.
  • У манну кашу додають масло, цукор або смажену цибулю.

Тепер Ви знаєте про правильної технології приготування різних каш. Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!