» » » Скільки калорій в каві?

Скільки калорій в каві?

Скільки калорій в каві?

Що може бути краще чашечки гарячої кави в похмуре дощовий ранок? Ароматний напій бадьорить і освіжає, залишаючи приємний післясмак. Однак для людей, що стежать за своєю фігурою, актуальним залишається питання калорійності кави. Скільки ж калорій міститься в різних варіантах цього напою, що бадьорить? Поговоримо про це докладніше.

Калорійність натуральної та розчинної кави

Чорний мелену каву є низькокалорійним продуктом. На 100 г напою припадає лише 2 калорії. Для організму вони абсолютно не страшні, тому не здатні збільшити вагу. Однак ситуація змінюється, якщо ви п`єте розчинна кава. В результаті складного хімічного складу цей напій має 7 ккал на 100 г.

Не всім до душі гіркуватий смак кави, тому більшість кавоманів п`ють його з цукром. Ви теж любите солодку каву і п`єте кілька чашок в день? В такому випадку ви споживаєте стільки ж калорій, скільки міститься в одній плитці шоколаду, тобто приблизно 500 ккал.

Кава і добавки

Іноді звичайний міцний напій набридає, і хочеться поекспериментувати. Саме тому багато людей намагаються урізноманітнити смак кави, додаючи в нього всілякі інгредієнти. Очевидно, що калорійність напою зростає в кілька разів. Так, додаючи молоко, ви збільшуєте енергетичну цінність кави до 37 ккал. Ви любите вершки? Тоді ваша чашка кави стане набагато калорийнее. Якщо ви додасте до вершків цукор, напій і зовсім буде "важити" 75 ккал.



Особливий шик - кава з морозивом: якщо ви сидите на дієті, подібний варіант вам не підійде. Це холодні ласощі саме по собі - калорійна «бомба», яка може містити в собі від 250 до 450 ккал, тому при його додаванні кави набуває від 500 ккал і більше.

Латте, фрапучіно, капучіно

Якщо вас не дуже турбує ваша вага, можете порадувати себе чашкою кавового напою - аналога звичайного кави. Так, капучіно має 75 ккал, макиато - 100 ккал, а латте від 180 ккал. Калорійність напою зазвичай залежить від жирності молока. Самим «ядерним» в цій лінійці продуктів є фрапучіно. Його енергетична цінність становить приблизно 220 ккал, і це тільки в 100 г! Як правило, напій продається у великій ємності, тому ваш організм отримає не менше 400 ккал за один прийом.

Тепер ви знаєте, скільки калорій в каві. Якщо ви хочете дізнатися, які речовини містяться в цьому напої, ознайомтеся зі статтею склад кави.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!