» » » Скільки калорій в свинині?

Скільки калорій в свинині?

Скільки калорій в свинині?

Для м`ясоїдів свинина в усіх її видах - доступний і поживний продукт (що й казати, якщо вегетаріанство у нас якось не прижилося). Шашлики, відбивні, гуляші, котлетки і багато інших страви з цього м`яса давно завоювали серця і шлунки середньостатистичних жителів пострадянського простору. Однак мало того, що за даними дієтологів свинина в шлунково-кишковому тракті перетравлюється більше п`яти годин, вона ще й феноменально живильна енергетично. Тому людям, що стежать за своєю фігурою, просто необхідно знати про те, скільки калорій в свинині і в яких кількостях її можна вживати без особливої шкоди.

  • Відварна свинина жирна (окіст, шия) - найменш шкідливий продукт, хоча в ній кілокалорій досить багато: 370-375 на сто грамів. Білків в ній міститься 22,5 г, жирів - 31,5 г, вуглеводна складова відсутня.
  • Пісна свинина - та частина, де міститься мінімальна кількість жиру (філе, лопатка, вирізка). У ній білка - до 20%, жирів - 7%, калорійність - 160-180 ккал на 100 грамів. У пісної свинини містяться мікроелементи і вітаміни, що дозволяють говорити скоріше про її користь, ніж шкоду. Головне - не переборщити. Норма споживання становить 100 грамів на день. Все, що споживається понад, може заподіяти і вред.
  • У традиційному шашлику - більше 200 ккал на 100 грамів. У свинині барбекю - більш 220. У тушкованою свинині (гуляш) - 235.
  • Найбільша кількість міститься в свинині смаженої - майже 500 в залежності від способу приготування (відбивна, стейк). Так що зі смаженою продуктом слід бути максимально обережним, якщо ви звикли стежити за своєю фігурою.

Ще про даний продукт читайте в розділі Свинина.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!