» » » Як чистити картоплю?

Як чистити картоплю?

Як чистити картоплю?

Який би дієтою людина не користувалася, а приймає їжу регулярно. Один з найпростіших, якщо можна так сказати, це картопля. Як, коли і чому він з`явився в нашому житті, сьогодні ми не будемо говорити. Мова піде про застосування даного продукту. І для цього треба знати - Як чистити картоплю?

Найперший інструмент, який точно є на кожній кухні - це ніж. Зручність і простота - ось що допомагає на кухні. Тому з`явилися нові «помічники» для обробки та оброблення продуктів - ножі для чищення овочів.

Як правильно чистити картоплю

Треба викласти необхідну кількість картоплі в раковину і включити холодну воду. Якщо овочі дуже брудні, тоді вимийте їх під проточною водою. Бувають моменти, коли немає проточної води або немає можливості помістити в раковину. Тоді берете будь-яку ємність, в яку помістяться овочі і вода (вона повинна їх покривати). Якщо потрібно, то спочатку промийте їх окремо. Далі берете зручний для себе ніж і за роботу. Один з важливих моментів - ніж, якщо він звичайний, повинен бути гострий і невеликий

Частка картоплі овощечисткой

Якщо ви чистите звичайним ножем, то берете картопля в ліву руку (якщо ви правша) і гострим лезом починаєте зрізати шар шкірки близько 2 мл. Для зняття тоншою шкірки допоможе тільки досвід. Чим більша кількість картоплі ви почистите самостійно, тим більше продукту залишиться для їжі.



Якщо звичайний ніж вас не влаштовує, і ви є власником ручної Овочечистка, тоді порада така. Бережіть пальці! Зате вона зручна і процес чистки овочів не займе багато часу. Це означає, що заточка правильної Овочечистка дуже гостра. Для того, щоб зберегти пальці, треба правильно взяти картопля в руки. Покладіть картоплю в ліву руку (якщо ви все ще правша). Яка повинна нагадувати човник, але пальці повинні бути випрямлені. І рухами до себе починаєте чистити картоплю, час від часу повертаючи його в руці.

Після всіх маніпуляцій огляньте овочі. Може залишилися не зрізані «глазки», які треба видалити ножем або вістрям на овочечистка. Картопля ще раз сполосніть.

Після віртуозно почищеного вами картоплі, можна приступати до його приготування. Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!