» » » Як приготувати яєчню?

Як приготувати яєчню?

Як приготувати яєчню?

Що може бути корисніше і смачніше ніж яєчня або омлет на сніданок? Яйця є основою для приготування величезного числа страви, таких як млинці або навіть салат олів`є. А стародавні перси вважали, що наша Земля вилупилася саме з яйця, яке за їхніми віруваннями володіло магічною і цілющою силою. Наші брати слов`яни ще з давніх-давен мали звичай обмінюватися розфарбованими яйцями в честь приходу весни. Яйце завжди символізувало родючість і силу. Нинішні вчені згодні з віруваннями давніх слов`ян, адже яйце це один з найкорисніших продуктів багатий великою кількістю білків і насичених жирів.

Повертаючись в реальне життя, напевно, кожному знайома ситуація коли з ранку ви збираєтеся щільно поснідати, але відкривши холодильник відчуваєте тільки розчарування побачив на полиці пару яєць і кілька овочів, але прочитавши цю статтю ви зможете приготувати смачний і цікавий сніданок навіть з невеликим набором продуктів. Як приготувати смачну яєчню? Приготування яєчні відрізняється тим, що не вимагає багато часу і праці. Але не дивлячись на простоту цієї страви, існує безліч рецептів приготування яєчні, тут вам і яєчня з картоплею і яєчня з кабачком, і яєчня з рисом і навіть яєчня солодка. Продовжувати цей список можна нескінченно довго. Але, для багатьох рецептів потрібна велика кількість дорогих і рідкісних інгредієнтів. А як приготувати смачну яєчню, якщо у вас в холодильнику не залишилося нічого, крім пари яєць? Дуже просто! Ви, запросто, можете приготувати всім відому яєчню. Отже, як приготувати яєчню?

рецепти



Для приготування яєчні вам потрібно 2-3 яйця, 1 столова ложка вершкового масла і щіпка солі. Розігрійте сковороду, а потім змажте її вершковим маслом. Розбийте яйця і вилийте їх на сковороду, не розмішуючи. Посоліть за смаком. Якщо яєчня підрум`яниться, значить вона готова. Смачного!



Але, що якщо, до вас скоро прийдуть гості і вам потрібно приготувати швидке і смачна страва? У такій ситуації вже не відбутися просто яєчнею. Ви можете приготувати все ту ж яєчню, але по більш вишуканому рецептом, наприклад, яєчню з сиром і горіхом. Для приготування яєчні з сиром і горіхом вам знадобитися: 5 яєць, 100 грам кисломолочного сиру, 2 ріпчасті цибулі, 50 грам горіхів, 2-3 зубчики часнику, 3-4 гілочки м`яти і киндзи і 1 столова ложка горіхового масла. Дрібно поріжте ріпчасту цибулю і спассеруйте його на горіховому маслі, додайте подрібнений сир і аджику, через дві хвилини влийте збиті яйця. Після цього протримаєте сковороду на вогні 1 - 2 хвилини. Яєчню з сиром трохи остудіть. Очищені горіхи, часник і зелень пропустіть два рази через м`ясорубку і змішайте з яєчнею з сиром. Подавайте з гарячою мамалигою. Такої страви приємно здивуються всі ваші гості. А що, якщо у вас немає часу на довгу підготовку? Тут вам допоможе мікрохвильова піч.

Як приготувати яєчню в мікрохвильовці

Існує думка, що яєчню неможливо приготувати в мікрохвильовій печі. Але насправді це далеко не так. Вам просто потрібно дотримуватися кількох правил. Щоб приготувати яєчню в мікрохвильовці вам потрібно брати свіжі яйця (в іншому випадку, жовток буде розтікатися), так як в яєчному жовтку міститься більше жиру, ніж у білку, він твердне раніше, ніж це робить білок. Для того, що б уникнути подібної ситуації, потрібен час відстоювання. Вам буде потрібно 2 яйця, 2 столові ложки молока, сіль, перець і вершкове масло. У широку, але не глибоку посуд розбийте яйця, а потім додайте молоко. Посоліть, поперчіть за смаком і доведіть масу до однорідної консистенції. Потім візьміть плоске блюдо з жароміцного скла і повністю змастіть його маслом. Яєчну суміш вилийте в це блюдо і поставте в мікрохвильову піч. Мікрохвильовку потрібно включити на повну потужність і готувати десь 80 секунд, якщо у вас виникла необхідність приготувати яєчню з великою кількістю яєць, то на кожне яйце потрібно додавати по 25 секунд часу і по одній столовій ложці молока. Успіхів на кухні!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!