» » » Як приготувати соковиту грудку?

Як приготувати соковиту грудку?

Як приготувати соковиту грудку?

Існують деякі хитрі способи того, як приготувати грудку курки соковитою. Здавалося б, немає нічого складного в приготуванні курки: кинув в духовку або на сковороду, і м`ясо готове. Але багато господинь стикаються з проблемою пересушування курячої грудки. Може виникнути відчуття, що їси гуму або сухий хліб.

Основні поради з приготування соковитої грудки

  • Використовуйте соєвий соус, щоб куряча грудка не вийшло сухий. Маринувати в ньому курку слід вже розрізаної на шматки. Розрізати краще поперек волокон. Залишайте продукт в маринаді на 1-2 години, прибравши в холодильник. Зверніть увагу, що перед викладанням грудки на сковороду або деко необхідно злити весь соєвий соус, щоб блюдо не вийшло пересоленним. Додатково грудку солити не потрібно.
  • Якщо ви бажаєте запекти курячу грудку соковитою, можна також скористатися часником. Для цього розріжте часник на тонкі смужки, а в курці зробіть безліч надрізів. У ці отвори вставте шматочки часнику. Курка вийде не тільки соковитою, але і надзвичайно ароматної.
  • Запекти грудку соковитою можна і в фользі. Головне, не перетримати продукт в духовці, інакше він вийде сухим. Якщо ви вклали деко в розігріту духовку, тоді для приготування повинно вистачити 20 хвилин.
  • Тим, хто вважає за краще лимонну кислинку, а не солоний смак соєвого соусу, ми пропонуємо наступний маринад для грудки. Помістіть курку в глибоку ємність, додайте до неї 1 лимон, розрізаний на кілька частин, видавіть туди ж часник, посипте спеціями і сіллю. Залиште курячу грудку маринуватися під кришкою в холодильнику на 1 годину.
  • Якщо ви вирішили смажити курячу грудку, робити це необхідно на розпеченій сковороді, на самому сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку. Але будьте обережні, важливо відбити тонкі шматочки курячої грудки, щоб вона приготувалася і всередині.

Рецепт приготування соковитої грудки

Складові:

  • куряча грудка - 2 шт;
  • борошно пшеничне - 3 столових ложки;
  • майонез - 3 столові ложки;
  • сире куряче яйце - 2 шт;
  • рослинна олія;
  • сіль і спеції за смаком.

приготування:

  1. Для початку готуємо маринад. Розбиваємо в глибоку тарілку яйця, додаємо до них майонез, борошно і сіль зі спеціями.
  2. Знімаємо шкіру з курячої грудки. Відокремлюємо від кісток так, щоб вийшло 2 філейні частини. Розрізаємо вздовж на 4 тонких порційних шматка.
  3. Занурюємо курку в приготований маринад. Закриваємо всі кришкою і прибираємо в холодильник на 2 години.
  4. Розігріваємо сковороду. наливаємо в неї рослинне масло. Обсмажуємо шматки курячої грудки з обох сторін. Кришкою накривати сковороду не потрібно.


Приготовлені курячі грудки таким чином виходять соковитими і ароматними. Додаткову інформацію про те, як зробити курячі грудки соковитими, читайте в нашій статті Як приготувати соковиту курку. А якщо ви хочете познайомитися з іншими рецептами з курячими грудками, тоді погляньте на статтю Що приготувати з курячої грудки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!