» » » Як приготувати олів'є?

Як приготувати олів'є?

Як приготувати Олів`є?

Теоретично, як приготувати олів`є, знає будь-яка господиня, яка живе на просторах колишнього СРСР. Адже в той час він був королем усіх салатів, головним святковим частуванням і таким же символом Нового року, як Кремлівські куранти і Радянське шампанське. Подавався загальний улюбленець, неодмінно, в кришталевій вазі, розміром з невеликий тазик, і з`їдався захопленими гостями дочиста ще до настання ранку. У кожному будинку був свій рецепт, як приготувати салат олів`є, але всі вони базувалися на певному класичному наборі продуктів, відрізняючись лише деякими «секретними» інгредієнтами.

Технологія приготування салату олів`є абсолютно проста. Всі продукти, що вимагають відварювання, треба заздалегідь відварити до готовності, повністю охолодити (теплі продукти використовувати в салат просто не можна), нарізати маленькими акуратними кубиками, змішати, заправити соусом і ще раз перемішати. Кубики треба нарізати все однієї величини і дрібно. В ідеалі вони повинні бути розміром з горошок, який входить до складу салату. Пам`ятайте, що від правильності нарізки залежить не тільки зовнішній вигляд салату, але і його смак!

Набір продуктів для класичного радянського олів`є можна розділити на три групи. В першу входять обов`язкові компоненти, в другу - трохи менше обов`язкові, а в третю - інгредієнти, що додаються до смаку. Якщо ви не знаєте, скільки салату приготувати, орієнтуйтеся на картоплю. Досвідчені кухарі радять брати стільки картоплин середнього розміру, скільки порцій ви хочете готувати. Тому для салату на шість персон вам знадобитися три набору продуктів.

перша група

  • Картопля середній-6 шт.
  • Яйця курячі - 6 шт.
  • М`ясо (яловичина або пісна свинина) відварне - 400 гр.

друга група

  • Огірки (мариновані або солоні) - -3 шт.
  • Горошок зелений - 1 банка.
  • Цибуля солодка салатний (червоний або білий) - 2 шт.
  • Морква (можна не додавати, якщо не любите) - 1 шт.

третя група

  • Яблуко велике, кисло-солодке 1 шт.
  • Зелень (кріп, петрушка) - 1 пучок.
  • Огірок свіжий - 1 шт.


Коли всі вибрані вами компоненти будуть акуратно нарізані, помістіть їх велику миску і заправте майонезом - домашнім або промислового приготування, але обов`язково класичним Провансаль, жирністю 67%. Не слухайте порад доморощених дієтологів і не намагайтеся заправити салат йогуртом, рідкої сметаною або дієтичним майонезом, бо це вже буде що завгодно, але не олів`є!

У той же час експерименти з іншими компонентами цілком припустимі. Не знаєте, як приготувати олів`є з ковбасою? Точно також як і з м`ясом, єдина відмінність - замінити м`ясо докторською ковбасою, і вийде бюджетний варіант улюбленого салату. Ми розповіли вам основні правила того, як смачно приготувати олів`є, далі вам залишилося тільки успішно застосувати їх на практиці. Вдалих вам кулінарних дослідів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!