» » » З чого роблять цукати?

З чого роблять цукати?

З чого роблять цукати?

Цукати - східні солодощі, що представляє собою зварені в цукровому сиропі плоди фруктів, ягоди, а іноді навіть і овочі. Цукати - справжня знахідка для ласунів, які бажають сісти на дієту. Звичайно, ці ласощі теж калорійно, проте воно при цьому вельми корисно і, звичайно, куди краще з`їсти жменьку цукатів, ніж пару шоколадних цукерок. У цій статті розповімо, з чого роблять цукати, і якими особливостями володіють цукати з різних плодів.

Ананас, диня, яблука

Напевно, ананас найчастіше використовується для виготовлення цукатів. Цукати з ананаса бувають самої різної форми - кубики, пластинки, трубочки і т.д. Головна особливість цукатів з ананаса - виняткова насолода. Для багатьох ананасові цукати навіть занадто солодкі. Такі ж солодкі цукати виходять з дині і яблук.

цитрусові

Цукати з цитрусових зустрічаються рідше, зате вони не так солодкі, як ананасові, і навіть мають приємною кислинкою. Найчастіше для цукатів з цитрусових береться апельсин або помело.

імбир

Цукати з імбиру - блюдо на любителя, вони солодкі, однак при цьому володіють ще і яскраво-вираженим терпким смаком. Специфічність цукатів з імбиру оцінить не кожен, зате користь імбиру просто величезна.

інші плоди

В общем-то, нічого не заважає зробити цукати з будь-якого іншого плоду, однак найбільш часто використовується саме вищеописані. Крім того, знайте, що з солодкого плоду завжди вийдуть дуже солодкі цукати, а з кислого можна "вичавити" невелику кислинку.

Приготувати цукати самостійно вам допоможе стаття Як зробити цукати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!