» » » Що таке вольт?

Що таке вольт?

Що таке вольт?

Вольт - одиниця виміру, картковий трюк, прийом фехтувальника, магічна воскова лялька .... Загалом, слово має масу значень. Давайте розберемося докладніше з тим, що таке вольт в кожному з цих значень.

Вольт як одиниця виміру

Вольт - одиниця виміру, закріплена в Міжнародній системі одиниць. Офіційно введена в 1861 році. У вольтах вимірюється електрична напруга, а також електричний потенціал і електрорушійна сила.

1 вольт дорівнює електричної напруги, яке виникає в ланцюзі при силі струму в ній 1 ампер (Що таке ампер) І потужністю 1 Ватт.

Вольт - це електрична напруга на кінцях провідника, який потрібен для виділення в ньому теплоти потужністю 1 Ватт, при цьому сила струму, що протікає в провіднику, повинна дорівнювати 1 амперу.

Дана одиниця виміру отримала свою назву на честь італійського вченого Алессандро Вольта (Alessandro Volta), який винайшов вольтів стовп - пристрій, за допомогою якого отримували електрику на світанку електротехніки.

Вольт в спорті



Вольт у верховій їзді іменується крутий поворот або коло, який вершник описує на манежі. Вольт в значенні "крутий поворот" застосовується також часто в гімнастиці і акробатики. У фехтуванні вольт - різкий відхід від атаки супротивника.

Вольт як картковий трюк

Карткові гравці теж знайомі зі словом вольт. В даному випадку вольт називається прийом підтасування карт. Прийом передбачає підтасовування двох частин колоди, що дозволяє перемістити цікавить карту або вниз, або вгору колоди

Вольт в магії

Більшість з нас чули словосполучення "лялька вуду", але далеко не кожен знає, що воскову ляльку, що уособлює об`єкт магічного ритуалу, називають також вольт. Багато хто вважає, що вольт використовується тільки для чорної магії - псування і привороту, однак, насправді, виготовлення мініатюрної копії людини може застосовуватися в магії і в благих цілях.

В переносному значенні

Вольт також називають незвичайний, надзвичайний вчинок (синонім - фортель): "Бач, який вольт викинув!".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!