» » » Система освіти канади: особливості та переваги

Система освіти канади: особливості та переваги

Система освіти Канади: особливості та переваги

Щороку Канаду для здобуття освіти вибирають майже 200 тис. Студентів. Причина тому - висока якість освіти і відмінні умови для учнів на всіх ступенях.

Давайте розглянемо докладніше, чому так багато людей прагне на навчання в Канаду?

Перевагами тутешньої системи освіти є:

  • велика кількість приватних шкіл, які набагато дешевше англійських, американських і швейцарських;
  • закінчивши школу, випускник має можливість не тільки продовжити освіту в Канаді, а й вступити до університету США або Англії;
  • в Канаді дві державні мови, і учні можуть вибирати, на якому з них буде їхня програма навчання - англійською або французькою;
  • велика увага приділяється фізичному розвитку учнів - тут заохочуються заняття спортом будь-якого виду;
  • це велика країна з малим населенням, тому тут дуже красиво, багато лісів, парків;
  • Канада виділяє величезні кошти для підтримки і розвитку системи освіти.

Дитячі садки

Усі дитячі садки в Канаді платні, проте забезпечують бездоганний догляд і турботу про кожну дитину. Приймають в такі установи дітей від року до 6 років. Приватні дитячі сади надають можливість вибору: відвідувати їх щодня або за вільним графіком. У другому випадку послуги дитячого садка оплачують з розрахунку денного змісту. У групах - не більше 10 осіб, тому підхід дійсно індивідуальний. З дітьми грають, проводять заняття музикою, надають харчування, забезпечують спокійний сон.

школи

95% населення Канади відвідують державні школи. Однак безкоштовними вони є тільки для громадян цієї країни. Для російських дітей навіть муніципальних освітніх установ є платними. Вчитися в них можна як від початку і до кінця, так і протягом одного семестру.



Приватні школи пропонують два типи розміщення: повний пансіон і тільки відвідування денних занять. Початок занять - у вересні. Упор в таких школах робиться на самостійну роботу: підготовку персональних домашніх завдань.

У всіх школах (приватних і державних) дуже велика увага приділяється мистецтву. Учні осягають майстерність акторської гри, опановують музичними інструментами, різними видами прикладного творчості.

університети

Канадська система вищої освіти - друга в світі за якістю (після американської). Диплом, який тут можна отримати, котирується у всіх країнах і прирівнюється до американського. Студенти в ході навчання вивчають англійську та французьку мови, що дає вагому перевагу в майбутньому.

Цікава риса канадських університетів - можливість скоротити термін навчання, відмовившись від канікул, а також відпрацювавши рік за спеціальністю. Дозвіл на роботу мають всі іноземні громадяни, які отримують вищу освіту в Канаді.

У Канаді також діють мовні курси, дізнатися докладніше про які Ви можете на сайті IQ Consultancy: https://iqconsultancy.ru/eduabroad/countries/canada/lang_child_progs/.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!