» » » Що таке прошивка?

Що таке прошивка?

Що таке прошивка?

Розвиток техніки не стоїть на місці. Буквально щодня винаходяться якісь нові технології і розробки, випускається нова техніка і нові програми для неї. Для того щоб йти в ногу з часом, зовсім необов`язково щоразу купувати нову модель телефону або іншого гаджета. Досить перепрошити його, додавши що з`явилися оновлення. Знаючи, що таке прошивка і як перепрошити свій пристрій, ви зможете не тільки користуватися всіма доступними на сьогоднішній день програмами, а й значно прискорити роботу свого апарату.

Телефон

Перш за все необхідно знати, що таке прошивка телефону.

Часто буває, що телефон починає «глючити», погано працює, без причини включається і вимикається, завершує дзвінки та роботу додатків без ваших команд. Причиною даної проблеми може бути застаріле програмне забезпечення телефону. Вирішити її досить просто: більшість сучасних гаджетів підтримує можливість перепрошивки.

Спочатку, в 60-і роки 20 століття прошивкою була певна укладання дроту в ЕОМ. Але тепер версія прошивки - це набір програм для забезпечення пристрою, який необхідний для його успішної роботи. Може трапитися так, що «рідна» прошивка - та, яка встановлюється на обладнання при виготовленні, працює з помилками.

Пристойні компанії накопичують відомості про помилки програмного забезпечення кожної моделі, допрацьовують програми, усуваючи помилки, і випускають новий комплект програм, який і буде називатися прошивкою наступній версії.

Для прошивки телефонів, смартфонів і планшетів існують спеціальні програми. Вони досить прості у використанні і все роблять за вас, вам тільки необхідно завантажити потрібну версію прошивки, а далі слідувати інструкції.



Також прошивку може замінити майстер, якщо ви не впевнені в своїх силах і боїтеся все зіпсувати. Заміна прошивки може проводитися і механічним шляхом - коли замінюється системна плата, на який була стара прошивка і ставиться нова з оновленим програмним забезпеченням.

прошивка PSP

Приставка Playstation Portable (psp) значно відрізняється від інших пристроїв. Одним з основних відмінностей є розуміння того, що таке прошивка psp. Так само, як і в будь-якому іншому пристрої, новіша версія прошивки - це оновлення програмного забезпечення. Але вся різниця в тому, що компанія Sony дуже ретельно стежить за своїми продуктами, а тому офіційних прошивок не так багато, і доступні вони все тільки за окрему плату.

Але на ліцензійних дисках з іграми завжди є необхідна версія прошивки, а також детальна інструкція по її встановленню.

кастомними прошивка

Крім офіційних версій програмного забезпечення, які створюються розробниками компанії-виробника, існують і інші варіанти. Щоб зрозуміти, що таке кастомними прошивка, слід звернутися до походження словосполучення. Слово «кастомними» походить від англійського customer, що перекладається як "покупець", "клієнт" або "споживач". Тобто, кастомними прошивка створюється самими користувачами.

Освічені споживачі, які розбираються в роботі апаратів, самі пишуть програми і створюють свої версії прошивок, які часто бувають дуже корисні. Крім необхідних для роботи програм, туди часто входять і інші опції, які ніколи не потраплять в офіційну версію прошивки.

Але довіряти Серед шкідливих програм можна не завжди. Використовуючи кастомний прошивку, ви можете пошкодити пристрій, можуть не працювати якісь його елементи або пристрій в цілому. А ще ви втрачаєте гарантію, змінюючи ПО, так що будьте гранично обережні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!