» » » Що таке рота?

Що таке рота?

Що таке рота?

Дзвінкий і строгий заклик: "Рота підйом!" не дає ніяких шансів на подальший безтурботний сон. Цю фразу чули багато, і, жартуючи, виголошували самі. А що таке рота?

Рота - військове формування тактичного значення, здатне самостійно виконувати невеликі завдання в умовах бойових дій. Структурно до складу роти входить кілька взводів і відділення. Рота підпорядкована батальйону. Часто існує рота як самостійне формування, тоді вона має прикметник "окрема".

Дізнатися скільки людина в роті не зовсім просто. Чисельність роти в збройних силах різноманітна і залежить від роду військ, в якому знаходиться це формування. Так найменшу кількість осіб в танковій роті від 32 до 55 осіб, визначено кількістю екіпажів для танків. Найпоширеніше кількість до 150 чоловік налічує мотострілецька рота. Найбільші за чисельністю роти налічують будівельні частини та десантні війська. Від 200 до 250 осіб.

Чисельність роти визначена тим, хто або що становить її основний бойовий потенціал. Людина або елемент військової техніки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!