» » » Чим розчинити клей?

Чим розчинити клей?

Чим розчинити клей?

Працюючи з клеєм, обов`язково потрібно дотримуватися правил безпеки. Якщо ними знехтувати, то його рідка субстанція легко виявляється на м`яких меблів або одязі. У таких випадках доводиться виводити плями з допомогою спеціальних засобів. Якщо все ж уникнути цього не вдалося, то потрібно з`ясувати, чим розчинити клей.

Вам знадобляться вода, оцет, мило, ацетон і ватяні диски. Спосіб усунення плями залежить від виду клею і від поверхні виробу, на яке він потрапив. Одяг очищається після першого ж прання. З меблями доведеться повозитися довше.

На самому початку роботи необхідно спробувати видалити надлишки клею. Засохла субстанція легко забирається будь-яким гострим предметом. Перед використанням сильного засобу для виведення плям краще попередньо перевірити його дію на непомітній ділянці, тому як він може пошкодити тканину.

Канцелярський і столярний клей відходять, якщо замочити пляму в теплому мильному розчині на 30 хвилин, а потім випрати річ в нормальному режимі. Ці види клею дуже легко розчиняються у воді. Якщо пляма з`явилася на меблях або на килимі, то мильний розчин, залишений на поверхні на 20 хвилин, легко розчинить клейове пляма. Після цього залишки клею і мильної піни легко прибираються вологими серветками. Клей «Момент» можна видалити з поверхні за допомогою оцту.

Багато хто не знає, чим розчинити суперклей, і викидають зіпсовані речі. Цього не потрібно робити, ми розповімо, як його позбутися. Поки клей ще не затвердів, його можна вивести ацетоном. Якщо пляма було пізно виявлено, можна спробувати відтерти його димексидом, який продається в аптеці. Якщо ці кошти виявляться безсилими, то можна спробувати обережно зруйнувати шар клею. Тканина, просочена клеєм, не ламається, а клейова «стружка» точно виводиться ацетоном.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!