» » » На що класти плитку?

На що класти плитку?

На що класти плитку?

Приступаючи до ремонту, для початку необхідно ознайомитися з технічними характеристиками тих матеріалів, які ви збираєтеся використовувати, і правилами дій, які ви збираєтеся зробити. Найбільша кількість помилок початківцями ремонтниками робиться при укладанні плитки. Тому для початку розберемося, на що класти плитку можна, а на що категорично не рекомендується.

види поверхонь

  1. Плитка, що залишилася після попереднього ремонту. Поверх неї не кладуть нову. Навіть якщо її заматувати і закрити Бетоконтакт, залишиться невідомим поверхню під старою облицюванням. Так що висока ймовірність як мінімум спучування, а швидше за все - осипання облицювання.
  2. Гіпсокартон. На нього плитку класти дозволено, за умови, що використаний вологостійкий матеріал.
  3. Фанера. Її облицювання небажана - вона пориста, корчить від вологи і є досить ненадійною, неміцною основою. Однак при відсутності інших варіантів фанера просочується ґрунтовкою або водостійким лаком, обшивається стінним гипроком і облицьовується поверх нього.
  4. Пофарбована стіна. Цілком підходить для укладання плитки, але перед роботою треба або прорізати насічки і нанести ґрунтовку, або обшити поверхню малярною сіткою.

види клею

Не менш важливо, на що класти плитку в сенсі розчину. Будь-якому майстрові хочеться, щоб облицювання трималася вічно - або хоча б до наступного нешвидкого ремонту. Вибір тут такий:

  1. сухі суміші. Робляться на основі цементу, потребують розведенні, пакуються в мішки різної ваги. Незручність їх в тому, що вони вимагають окремої ємності для розведення і готувати треба стільки, щоб використовувати за раз (можуть засохнути прямо в відрі);
  2. готові клеї. Всім хороші: розбавляти не треба, банки щільно закриваються, наносяться звичайною кистю. Але мають два недоліки: стоять в рази дорожче сумішей і придатні тільки для ідеально рівних поверхонь. Якщо ви не вмієте вирівнювати стіни і не хочете за це платити професіоналам, від таких клеїв доведеться відмовитися.


Зате тепер, знаючи, на що класти плитку, ви можете оцінити і масштаб робіт, і вартість матеріалів. Детальніше - в матеріалах:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!