» » » Як укладати камінь?

Як укладати камінь?

Як укладати камінь?
Як укладати камінь?

Облицювання спеціальною цеглою або каменем поверхні виглядають солідно і імпозантно. Доріжки і майданчики викладають бруківкою, для облицювання стін часто використовують натуральний або штучний камінь. Щоб дізнатися докладніше про роботу з бруківкою, читайте статтю Як укладати бруківку. А про те, як правильно укладати камінь на стіні, ми розповімо нижче.

Як укладати камінь: інструменти та матеріали

Матеріали для кладки каменю

  1. площинні камені для облицювання рівній поверхні;
  2. кутові камені для оформлення кутів будівлі;
  3. розчин, а краще спеціальний клей для облицювання.

Щоб визначити, скільки якого каменю потрібно, слід провести розрахунки:

  1. Виміряти довжину і ширину облицьовується, визначити її площу.
  2. Виміряти висоту кутів, що підлягають облицюванню: на них підуть кутові класти каміньелементи. Як правило, кожен погонний метр кутових елементів займає приблизно 0,23 кв. м плоскій поверхні. Потрібно помножити висоту кутів на 0,23 - це буде площа, яку покриють кутові камені.
  3. Відняти від загальної облицьовуваної площі площа вікон і дверей і площа, яку займає кутовими елементами. Це буде кількість плоских елементів облицювання.
  4. Рекомендується додати близько 10% на можливі пошкодження і варіанти підбору найбільш підходящих каменів.

Інструменти для кладки каменю

Укладати декоративний камінь можна, використовуючи такі інструменти:

  • рулетка
  • рівень будівельнийкласти камінь
  • кутник
  • шнури для маяків
  • схил
  • щітка з металевою щетиною для очищення поверхні
  • кельму або кельма
  • гумовий молоток і дощечка або киянка
  • болгарка, щоб розпилювати камінь
  • щітка
  • малярська кисть, валик або розпилювач
  • шурупи для кріплення.

Як правильно класти декоративний камінь

Підготовчі роботи



Перш за все потрібно ретельно підготувати поверхню, на яку передбачається укладати облицювальні камені. Поверхня повинна бути рівною, міцною, чистою, твердою, з гарну адгезію.



Металевої щіткою потрібно видалити всі натікання, горбки, полій, сліди масел і жиру. Бажано перевірити рівність стіни за допомогою рейки. Глибокі великі вибоїни потрібно закрити розчином.класти камінь

Перед початком кладки слід перевірити наявність адгезії поверхні стіни: скропити поверхню водою з метою виявлення місць, на яких вода не вбереться, а утворює краплі. Такі місця треба зачистити за допомогою піскоструйки або іншим методом.

При роботах в суху і жарку погоду поверхню зволожують. Якщо поверхня сильно вбирає вологу, її потрібно заґрунтувати. За 2-3 хвилини до укладання рекомендується зволожувати і виворітну сторону каменю.

розмітка стіни

  1. З декількох упаковок дістати облицювальний камінь (близько 2 кв. Метрів) і акуратно викласти його на землі. Це дозволить підібрати камені за кольором і класти каміньформі.
  2. Якщо камені мають однакову висоту, потрібно стежити, щоб шви не розташовувалися один над одним.
  3. Групувати камені слід так, щоб не було ділянок з однаковою висотою, кольором або формою. Тоді кладка буде виглядати природніше.
  4. Розклавши камені на підлозі або на землі в тому порядку, в якому їх потрібно буде класти, на стіні роблять розмітку. Потрібно враховувати відстані на шви, ширина яких зазвичай близько 1 см, але може змінюватися відповідно до кладкою і використовуваними камінням.

Як класти камінь: порядок роботи

  1. Готують клейовий розчин за інструкцією виробника.
  2. Монтаж починають з кутів. Якщо потрібно класти камені з розшивкою шва, роботу починають з верхнього краю, без розшивки - з нижнього. При кладці зверху на нижні камені не попаде розчин або клей і не зіпсує таким класти каміньчином зовнішній вигляд.
  3. На облицьовується поверхню гладким шпателем (кельмою) наносять клей, втираючи його, щоб заповнити всі мікротріщини. Поверх наносять клей шпателем з зазубреним краєм, тримаючи інструмент під кутом 60 градусів до поверхні.
  4. Тонкий шар клею наноситься на камінь.
  5. Прикладають камінь до поверхні стіни, злегка рухаючи його з боку в бік для поліпшення зчеплення.
  6. Натискають на камінь або злегка постукують по ньому киянкою, щоб надлишки клею видавилися назовні.

Іноді з метою герметизації роблять розшивку швів, тобто заповнюють їх спеціальної затіркою. Це дозволить уникнути попадання води під каміння і їх подальшого розтріскування з цієї причини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!