» » » Як розтягнути взуття в домашніх умовах?

Як розтягнути взуття в домашніх умовах?

Всі ми любимо красиво і стильно одягатися, але часто буває, що красива і стильна одяг виявляється не найзручнішою, а часом, її відверто неможливо носити. Мова в нашій статті піде про взуття і про те, як розтягнути взуття в домашніх умовах. Отже:

розтягуємо взуття

Відразу ж відзначимо, що розтягування можуть піддатися тільки ті моделі взуття, які виконані зі шкіри, адже саме цей матеріал має властивість розтягуватися. Існує кілька методів, що дозволяють збільшити розмір взуття. Як розтягнути взуття в домашніх умовах?

  • Перший спосіб допоможе нам збільшити шкіряне взуття максимум на цілий розмір. Візьміть взуття, яка потребує розтягуванні. Наповніть герметичні пакети звичайною водою, склад якої не має вирішального значення. Помістіть герметичний пакет у взуття, щоб вода в ньому рівномірно розподілилася по внутрішній поверхні взуття. Покладіть взуття з пакетами в морозилку. Дочекайтеся перетворення води в пакетах в лід. Дістаньте взуття з морозилки і залиште її в умовах кімнатної температури на 20 хвилин. Після цього можете виймати лід, і ви побачите, що взуття стала вільною. Вироби з товстої шкіри найчастіше потребують повторенні цієї процедури до декількох раз.
  • Використання касторової олії - це легкий і швидкий спосіб разнашіванія взуття. Потрібно обмазати взуття маслом, надіти шкарпетки, і протягом години розношувати. Ці процедури необхідно виконувати до тих пір, поки взуття не збільшиться до потрібного розміру. На ніч можна використовувати спеціальні креми для розтягування шкіри.
  • Окріп також можна використовувати для розтягування коханої, але не дуже придатною шкіряного взуття. Для цього необхідно хлюпнути на взуття окріп, трохи почекати і одягнути її. Під впливом високої температури води, взуття прийме форму ваших стоп. Ще один спосіб використання гарячої води являє собою такий алгоритм дій. Візьміть тканину, в яку можна цілком обернути виріб. Вимочіть тканину в гарячій воді і оберніть їй взуття. Тримайте в такому стані до повного висихання ганчірки. На ніч можна змастити взуття касторовою або соняшниковою олією для закріплення результату.
  • Досить-таки часто трапляється, що нове взуття має погану звичку натирати задню частину стопи, а саме п`яту. Для подолання проблеми радять натерти задник взуття гасом, або спиртом, або воском (свічок). Далі можна носити взуття в звичайному режимі. Через деякий час п`ята перестане відчувати дискомфорт.
  • Також часто зустрічається ситуація, коли взуття занадто вузька і тисне передню частину стопи. Для збільшення обсягу взуття в цій частині можна змащувати її внутрішню поверхню розчином оцту, а зовнішню спеціальним кремом для розтягування шкіри.
  • При розтяжці виробів виконаних зі шкіри і покритих лаком, слід використовувати тільки спеціальні суміші для розтягування взуття. Користуйтеся інструкцією і розношуйте взуття, покриту спеціальним кремом по одній годині в день.
  • Напевно у вашому місті існує взуттєві майстерні, які допоможуть розтягнути ваше взуття. На базі подібних підприємств використовуються спеціальні колодки, покликані розширити шкіряні вироби. Навряд чи це буде коштувати дуже дорого.
  • Обробка спиртом - це, мабуть, найвідоміший в народі спосіб. Для реалізації способу спробуйте змочити взуття зсередини спиртом, одеколоном або спиртовим розчином. Надіньте бавовняні шкарпетки і поносіть взуття до повного висихання спирту. Не забудьте так само обробити верх вироби. Походіть в такому взутті по будинку годину або два.


Ми сподіваємося, що поради, запропоновані нашим дорогим читачам, допоможуть вам розносити улюблене взуття. Пам`ятайте про те, що краще використовувати спеціальні засоби для розтягування взуття, щоб уникнути псування речей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!