» » » Як перевстановити драйвера?

Як перевстановити драйвера?

Як перевстановити драйвера?

Поговоримо про те, як підготуватися до перевстановлення "дров" і як зробити саму процедуру. Зазвичай, до кожного пристрою, яке ви купуєте, додаються драйвери, записані на диск. Найважливіші драйвери: звукової карти, материнської плати і відеокарти. В системі Windows XP є набір драйверів. Але він може забезпечити тільки базові функції пристроїв, що підключаються, так як є стандартним. Завдяки стандартному драйверу відеокарти, ви зможете настроювати інтерфейс, працювати з глибиною кольору і дозволом робочого столу. Щоб змінити інші параметри, вам доведеться встановити оригінальні драйвера. Те ж саме можна сказати про драйвери миші і клавіатури.

Розглянемо, як перевстановити драйвера в тому випадку, якщо диски з ними втрачено. У цьому випадку, драйвера потрібно буде завантажити з Інтернету. На сайтах виробників комп`ютерних пристроїв можна знайти необхідні драйвера. Але їх пошук і установка займе багато часу.

  • Як варіант, ви можете використовувати вже встановлені драйвера. Не знімайте, а перейменуйте основну папку Windows. Після перевстановлення системи, для того чи іншого пристрою вкажіть місцезнаходження драйвера - перейменовану папку. Іноді застосування цього варіанту призводить до різних проблем.
  • Також ви можете зберегти всі встановлені драйвери, використовуючи для цього різні програми.

Driver Genius Professional



Розглянемо, як правильно перевстановити драйвера, за допомогою цієї програми. Driver Genius Professional існує для управління встановленими драйверами і діагностики обладнання. З її допомогою можна видаляти і резервувати, відновлювати і видаляти драйвера. Driver Genius Professional без праці створить резервні копії драйверів перед перевстановлення системи. Потім ви зможете так само легко відновити їх. Завдяки такому підходу, ви заощадите багато часу, не розшукуючи драйвера на дисках і сайтах. Для збережених вами драйверів легко створити інсталяційний файл. Тоді для установки драйверів вам потрібно буде тільки один раз клацнути мишею. Програма допоможе знайти драйвери пристроїв в Інтернеті.

  • Спочатку першого запуску дозвольте системі доступ в інтернет, щоб оновити список драйверів. Після цього ви побачите вікно з кнопкою, натискання на яку почне пошук драйверів встановленій системі.
  • Після закінчення сканування, виберіть оптимальний варіант в панелі зліва. Зверніться до меню Backup Drivers для збереження драйверів. Відкрийте його і побачите, які драйвери вдалося виявити. Відзначте ті, які потрібно зберегти.
  • Натисніть кнопку Next для вибору типу архіву в новому вікні. Ви можете резервувати драйвери як окремі файли, архіви, архіви або автоматично встановлюються файли.
  • Виберіть місце на диску, куди потрібно зберегти файл. Бажано продублювати файл з драйверами на будь - якої змінний носій.
  • Після перевстановлення системи, знову встановимо програму Driver Genius Professional. Для установки збережених драйверів скористаємося кнопкою Restore.
  • Якщо файли знаходяться в папці, виберемо значення Folder верхнього меню, і клацаємо по кнопці Browse для вибору потрібної папки.
  • Якщо ви зберегли файли у вигляді архіву, вибирайте значення File і знаходите його так, як розказано вище.
  • Після установки драйверів, щоб перезапустити систему.

Тепер ви знаєте все про те, як перевстановити все драйвера легко і швидко! Бажаємо вам успіхів у роботі з технікою!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!