» » » Чому не встановлюються драйвери?

Чому не встановлюються драйвери?

Чому не встановлюються драйвери?

Драйвер є програмою, яка забезпечує взаємодію комп`ютера з різними пристроями. Без нього робота підключеного до комп`ютера обладнання (наприклад, принтера або відеокарти) стає неможливою. У більшості випадків операційні системи оснащені основними драйверами, однак для певних пристроїв потрібні спеціальні програми. Ось з їх установкою нерідко виникають проблеми, над якими б`ють голови багато користувачів ПК.

У даній статті ми розповімо, чому не встановлюються драйвери.

Чому не встановлюється драйвер відеокарти

Відеокарта є на сьогоднішній день найбільш потужним пристроєм комп`ютера, яке споживає майже 80 відсотків енергії, що витрачається ПК. Для коректного функціонування відеокарти необхідний великий програмний потенціал. Однак дуже часто виникають проблеми з установкою драйвера на відеокарту, наприклад, він не встановлюється зовсім або після установки функціонує з помилками. Для вирішення даного питання слід розглянути можливі причини подібних проблем. Основними з них можна назвати наступні:

  • несправність відеоадаптера;
  • перегрів відеоадаптера;
  • неправильний драйвер;
  • проблеми з попереднім драйвером;
  • віруси;
  • проблеми з операційною системою.


Як же можна вирішити проблему? Якщо вона складається в несправності відеоадаптера, то карту слід відремонтувати або замінити на нову. Якщо ж спостерігається перегрів відеоадаптера, вам слід відремонтувати систему охолодження. Коли все не дуже запущено, можна спробувати очистити її від пилу.

Коли причина проблеми в неправильній версії драйвера, необхідно звірити дані відеокарти і обзавестися потрібної програмою. Дуже часто причиною того, що не встановлюється драйвер на відеокарту, є не повністю або неправильно віддалений попередній драйвер. Тому слід видалити всі старі версії і перезавантажити ПК. Потім необхідно завантажити з сайту виробника видеопроцессора нову версію.



При наявності вірусів необхідно їх видалення або скачування утиліти для ефективного усунення шкідливих ПО (наприклад, безкоштовною утиліти Malicious Software Removal Tool). Якщо ж проблема пов`язана з порушеннями операційної системи, радиться перевстановити її на ноутбуці або комп`ютері.

Вам буде цікава наша стаття Чому гри не встановлюються.

Чому не встановлюється драйвер принтера

Установка принтера зазвичай не вимагає особливих знань або навичок, хоча і має свої особливості в залежності від конкретної моделі пристрою. Драйвер можна скачати з офіційного сайту виробника принтера і встановити його на своєму ПК. Однак при цьому можуть виникати певні проблеми, через яких драйвер не буде встановлено. Найбільш поширеними з них є наступні:

  • наявність старого драйвера;
  • стара версія драйвера;
  • до повної установки програми можна підключати принтери НР до ПК.

Нерідко причиною проблеми також є несправність кабелю, після заміни якого драйвер спокійно встановлюється. Якщо ж кабель справний, в першу чергу спробуйте перевірити різні колишні версії драйверів. Дуже ймовірно, що попередні драйвери скачували ні з офіційного сайту виробника, або вони не відповідають версії вашої ОС. Важливо також знати, що в деяких випадках сама операційна система визначає модель пристрою неправильно. У подібних ситуаціях вам також доведеться встановлювати програму заново.

По темі читайте також нашу статтю Як встановити драйвери на комп`ютер.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!