» » » Як змінити дозвіл картинки?

Як змінити дозвіл картинки?

Як змінити дозвіл картинки?

Одним з основних показників зображення, що відповідають за його якість, є дозвіл. Воно показує, скільки точок або пікселів розміщується на площі в один дюйм. І чим вище дозвіл, тим краще буде якість фотографії. Якщо ви задумалися над тим, як змінити дозвіл в фотошопі, радимо уважно прочитати статтю, в якій ми детально описуємо, як це можна зробити.

Змінити дозвіл покроковим методом

  • Крок перший. Отже, почнемо нашу роботу з запуску програми фотошоп. Коли вона запуститься, відкрийте зображення, яке ми будемо обробляти. Для цього потрібно клікнути на «Файл» в рядку меню і перейти до опції «Відкрити як». Після виберіть місце розташування зображення і натисніть «Відкрити».
  • Крок другий. Коли в робочому вікні з`явиться потрібна фотографія, знайдіть пункт «Зображення» на панелі меню. Потрібно вибрати цей пункт і потім перейти до опції «Розмір зображення». Щоб перейти до розділу швидше, натисніть сполучення клавіш Alt + Ctrl + I.
  • Крок третій. Як змінити дозвіл картинки в подальшому? Тепер в таблиці, яка перед вами відкрилася, введіть необхідні розміри зображення, тобто вкажіть в пікселях або відсотках ширину і висоту. У цих рядках позначений реальний масштаб малюнка, а ось в нижніх графах позначається розмір друкованого відбитка, а також дозвіл фото. Тут ви також можете ввести потрібне вам значення. Тільки знайте, що змінивши одні параметри, другі зміняться автоматично. І розміру фотографії це торкнеться точно, будьте впевнені.
  • Крок четвертий. Якщо буде потрібно, поставте в графах «Змінити масштаб стиль», «Інтерполяція» і «Зберегти пропорції» спеціальні мітки. Тепер потрібно вибрати один з варіантів інтерполяції. Для плавних градієнтів підійде бікубічеськая, вона є найкращим варіантом для збільшення фото, а з позначкою «чіткіше» краще підійде для зменшення картинки.

Змінити дозвіл автоматичним вибором

Змінити фотографію можна і іншим методом. Як змінити дозвіл фотографії? Все дуже просто. Скористайтеся функцією автоматичного вибору дозволу зображення. Потрібно вказати новий розмір фото, її якість, а після програма самостійно підбере оптимальний варіант для заданих вами параметрів.



Щоб зберегти всі внесені зміни, перейдіть в меню «Файл» і виберете розділ «Зберегти як». Там вам потрібно буде вказати формат файлу, ім`я, і натиснути стверджувальне «Зберегти».

Крім того, застосувати зміни можна і в оригінальному документі. Для цього використовуйте функцію «Зберегти» або сполучення клавіш Alt + Ctrl + C. На цьому всі ваші дії, пов`язані зі зміною дозволу зображення фотографії закінчені!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!