Як намалювати рамку?

Як намалювати рамку?

Для того щоб фотографія виглядала незвично, найлегшим способом є обрамлення її рамкою. Зараз такі рамки мають величезну популярність в інтернеті. Люди використовують ці рамки, щоб зробити фотографії більш яскравими і цікавими. Зараз багато дається посилань для скачування рамок, але в нашому уроці ми навчимо вас, як малювати рамку в Фотошопі самостійно. Дані поради і варіанти, наведені в статті, допоможуть вам намалювати її правильно і без особливих зусиль. У статті, ви знайдете відповідь на питання, як намалювати рамку, що для цього потрібно і якими інструментами можна зробити рамку, а також, якою програмою користуватися, щоб досягти найкращого ефекту.

Як намалювати рамку в Фотошопі



Відкриваємо обрану вами фотографію в Фотошопі. Підганяємо фотографію під потрібний розмір. Тепер нам потрібно поміняти колір фону. В меню зліва вибираємо той фон, який нам потрібен - колір рамки. Можна вибрати колір на ваш смак, який хочете. Тепер нам потрібно визначити розмір нашої майбутньої рамки. Йдемо в меню Image (Зображення), вибираємо пункт Canvas Size (Розмір полотна). Залежно від розміру вихідного файлу, робимо розміри рамки. Для цього вводимо в полях Width (Ширину) і Height (Висоту) потрібні нам значення і натискаємо ок. Можна ще пограти з налаштуванням шарів, натискаємо Background (Задній план), два рази натискаємо, вводимо настройки, визначаючи, що нам саме потрібно, натискаємо ОК, потім вкладка Stroke (Обведення).

другий спосіб



Цей спосіб, безсумнівно, більш витончений. Зараз розповімо, як намалювати красиву рамку трохи по-іншому. Відкриваємо зображення, далі:

  1. Щоб намалювати красиву рамку для початку нам знадобитися продублювати задній план (Background), можна скористатися комбінацією клавіш Ctrl + J. Виходить новий шар - Layer 2 (Шар 2). Далі натискаємо кнопку D - скидаємо палітру, тобто ставимо за замовчуванням кольору - це, як правило, чорний і білий кольори. Натискаємо поєднання клавіш Ctrl + Backspace, для того щоб залити білим кольором другий шар - Layer 2.
  2. Потім, в діалоговому вікні, знаходимо пункт розмір полотна - Canvas Size, викликати його можна за допомогою меню Image (Зображення), і збільшуємо розмір даного документа. Утримуючи клавішу Ctrl, один раз натискаємо по картинці з нашим 1 шаром - Layer 1, якщо не знаєте де, то це в правому нижньому кутку, панель інструментів Layers (Шари). Тільки що ми виділили весь наш шар. Якщо для вас це здасться багато, то ви можете по ширині і довжині зменшити області виділень приблизно на стільки пікселів, скільки вам потрібно. Для цього ми натискаємо Select (Виділення), потім Modify (Модифікація) і Contract (Стиснути), і вибираєте те, що підійде. Зараз нам потрібно додати маску на перший шар - Layer 1. Один раз натискаємо на нашу шару в панелі інструментів Layers (Шари), і натискаємо - Layer Mask (Додати шар - маску). Для тих, хто не знає і для тих, хто забув, нагадаємо, в самому низу знаходиться панель шарів.
  3. Це останній крок. І самий так скажемо, творчий. Нам тут допоможуть фільтри фотошопа, з маскою першого шару - Layer 1. Фільтрів багато, тому і масок може бути багато. В даному випадку розглянемо один варіант, за допомогою якого в майбутньому ви зможете робити різні маски на ваш вкус.Для отримання цієї рамки нам необхідно клікнути один раз по «масці» першого шару - Layer 1. Застосовуємо фільтр Spatter (Розбризкування), це знаходиться в меню Filter (Фільтр), потім Brush Strokes (Штрихи), тепер знову Spatter (Розбризкування), з потрібними вам настоянками. У тому випадку, якщо отриманий результат не сподобається, його ви зможете скасувати, простою командою клавіш Ctrl + Z. Якщо ж все добре, то потрібно обов`язково виконати команду Trim (Тримминг), її викликати можна за допомогою меню Image (Зображення), потім Trim (Тримминг), його, як правило, використовують щоб видалити зайве білий простір по краях фотографії (картинки, зображення ). Ось і все, рамка готова!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!