» » » Як поміняти фон в фотошопі?

Як поміняти фон в фотошопі?

Як поміняти фон в фотошопі?

Як часто ми приголомшливо виходимо на фотографіях, де фон залишає бажати кращого ... Але ми не будемо миритися з «законом підлості»! Дізнаємося, як поміняти фон в фотошопі, зробивши зображення природним.

Міняємо фон в фотошопі

Відкриваємо фотошоп, перетягуємо туди 2 фотографії: Вашу і сподобався фон. На панелі праворуч з`являються 2 іконки із зображенням шарів у вкладці «шари» (layers). Натискаємо на іконку шару з Вашою фотографією, це означає, що зараз ми будемо працювати саме з цим шаром.

Поміняти фон: виділяємо фігуру



Для початку потрібно виділити контур свого тіла або особи. Це можна зробити різними способами:

  1. На панелі інструментів знаходимо ласо. Натиснувши правою кнопкою миші на ласо, бачимо 3 типи цього інструменту. Звичайне ласо вимагає неймовірного майстерності володіння мишкою, так як чітко виділити контур їм дуже складно. Вибравши його, затисніть лівою кнопкою миші ту область зображення, з якою Ви збираєтеся почати виділення, і немов олівцем обводите контур тіла. Закінчити виділення потрібно в тій точці, звідки Ви його почали.
  2. Другий тип ласо (прямокутне) дуже схожий на перший. Але тепер не треба затискати кнопку і вести виділення. Просто ставте точки, між якими буде вимальовуватися лінія контуру. Це виділення дозволяє зробити більш чіткий контур.
  3. З магнітним ласо працювати простіше. Вибравши його, Ви просто натискаєте лівою кнопкою миші на початок виділення, потім рухаєте курсор по контуру, а ласо буде чіплятися за контур завдяки відмінності квітів між предметом і фоном. У будь-якому варіанті виділення контуру радимо збільшувати масштаб фото, щоб контур вийшов більш чітким. Ще одна підказка: в верхньому меню значення контрасту зменшуєте, якщо виділяєте два близьких відтінку (наприклад, блакитний шарфик, що розвивається на тлі блакитного неба). І навпаки, збільшуємо контраст для виділення чорного предмета на білому тлі. Якщо вийшла точка виявилася не там, а починати виділення з нуля не хочеться, просто натискаєте на backspaсe на клавіатурі і точка зникає. До речі, поруч з контрастом в меню можна змінювати значення частоти точок (frequency).
  4. Є ще один чудовий інструмент під назвою чарівна паличка (magic wand tool). Все що від Вас потрібно, це натиснути чарівною паличкою в потрібну область, і вона автоматично виділить на зображенні пікселі того ж кольору (відтінку). Щоб додати інший відтінок до виділення, затискає клавішу shift і вибираєте іншу область. Щоб прибрати якийсь виділений шматочок, затискає клавішу alt і натискаєте на нього. Якщо інструмент наполегливо виділяє зайві елементи зображення, зменшіть значення в верхньому меню допуск (tolerance).
  5. У цьому ж інструменті крім чарівної палички можна знайти швидке виділення (quick selection tool). Вибравши інструмент, Вам просто потрібно вести затиснутою лівою кнопкою миші по зображенню, і його контури будуть виділятися. Інструмент діє за принципом чарівної палички, розпізнаючи відмінності квітів. Прибирати непотрібні області виділення слід також клавішею alt.

Міняємо фон фотографії

Готово, фігура виділена! Виділяємо фігуру з фону, тепер треба тільки поміняти фон фотографії в фотошопі. Вибираємо інструмент переміщення (move tool). Затискаючи лівою кнопкою миші виділену область, переміщаємо її на інший фон. Фігура може виявитися набагато менше або більше фону. У верхньому меню ставимо галочку в опції «показати допоміжні елементи» (show transform controls). Навколо шару з фігурою з`являється рамочка, потягнувши за краї якої, можна змінити розмір зображення. Потім натисніть enter. Уже можете прибрати галочку з допоміжних елементів і оцінити результат.



Щоб поміняти задній фон в фотошопі непомітно, згладимо трохи контури. Простежте, щоб була натиснута іконка шару фігури. Виберіть ластик, а верхньому меню змініть кисть на м`яку. Потім ластиком злегка приберіть залишилися від колишнього фону деталі. Зображення готово!

Є ще один спосіб згладити краї вставленого зображення. Якщо Вам треба поміняти фон в фотошопі на однотонний, цей метод якраз підійде! В панелі з шарами натискаєте на кнопочку «створити новий шар» (create a new layer). Над першими двома шарами з`являється ще один прозорий шар. Заливаємо його за допомогою інструменту заливка (paint bucket tool) кольором, близьким до фону. Потім натискаєте правою кнопкою миші на іконку зображення шару з фігурою (саме на зображення, а не на назву шару) і вибираєте «select pixels». Переконайтеся, що перебуваєте на верхньому шарі і клікайте backspace. Після знімаєте виділення і використовуєте фільтр гауссово розмиття (gaussion blur), вибравши значення в залежності від величини зображення - пробуйте. Потім знову вибираєте «select pixels» і поєднуєте, копіюючи (shift + ctrl + alt). Знімаємо виділення, прибираємо всі шари крім фону. А на фон вставляємо (ctrl + V) скопійоване розмите зображення.

Поміняти фон в фотошопі онлайн слід точно також, слід лише зайти на сайт editor.0lik.ru.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!