» » » Як у фотошопі зробити напис?

Як у фотошопі зробити напис?

Як у фотошопі зробити напис?

Adobe Photoshop - це той продукт, який обов`язково стане в нагоді вам для створення цікавих зображень або редагування фотографій. За допомогою фотошопу можна реалізувати свій творчий потенціал або розвинути свої професійні навички, якщо ви, наприклад, - дизайнер. Сьогоднішній урок про використання фотошопу присвячений написам і тому, як їх потрібно грамотно розміщувати. Отже:

Як у фотошопі зробити напис?

На перший погляд, завдання з написання тексту на зображенні або фотографії здається більш ніж простий. І це дійсно так. Щоб створити напис, в панелі інструментів виберіть іконку у вигляді літери "Т". У вікні необхідно ввести потрібний текст і клацнути по порожньому простору для його закріплення на зображенні. Але в чому справа? Чому ці букви ніяк не вписуються в загальний фон і настрій фотографії? Ось тут-то і починаються складності. Текст повинен не тільки бути, тобто бути присутнім на фотографії, він ще й повинен поєднуватися із загальним настроєм зображення. А ось це завдання вже не найпростіша. Однак, не варто сумувати і складати руки після перших невдач. Фотошоп володіє потужними можливостями, які допоможуть перетворити ваш текст на зображенні на витвір мистецтва, ну або просто зробити його адекватним, а найголовніше, що читаються.

Для редагування написаного тексту клацаємо на області з ним. Тепер у нас з`являється можливість якимось чином змінювати сам текст і букви. Ви можете управляти різними параметрами за допомогою рядка інструментів редагування тексту, яка розташовується над робочою областю. Перший розділ - це шрифт. З безлічі запропонованих варіантів, необхідно вибрати той шрифт, який би повністю відповідав вашим завданням при створенні кінцевого зображення. Для того щоб вибрати шрифт необхідно клацнути на стрілочку поруч з назвою останнього використаного шрифту. Будьте уважні. Тільки виділений надрукований текст піддається редагуванню. Якщо текст вже написаний, для його зміни потрібно виділити його. Припустимо, що з шрифтом ви визначилися. Рухаємося далі, щоб в фотошопі зробити напис.

Наступна опція - це розмір шрифту, як це обумовлено цифрами. Чим більше цифра, тим більше розмір. Постарайтеся зробити так, щоб напис гармонійно виглядала на всьому зображенні. Її розмір не повинен перевищувати розмір найбільших об`єктів на малюнку або фотографії. Однак, в даному випадку правила може диктувати тільки ваша уява. Наступне невеличке віконце допомагає нам вибрати характер відображення тексту. Вибирайте різні опції і ви зрозумієте, який саме характер підійде для вашого зображення.



Наступна опція допоможе визначиться з кольором тексту. Це дуже важливо для створення кінцевого дизайну картинки. Колір букв повинен відповідати всьому зображенню, а головне, його ідеї. Тепер, дорогий читачу, ви можете самостійно поекспериментувати з іншими функціями редагування тексту, які пропонує нам фотошоп.

Ми ж трохи розповімо про використання різних фонів при розміщенні тексту на зображенні. Краще розмістити напис на однорідному фоні. Таким чином, текст буде видно, і картинка буде зрозуміла в цілому. Однорідним фоном можуть служити всі зображення великих об`єктів, таких як небо, вода, хмари і так далі. Будь-який текст на однорідному фоні зрозумілий і читабельний. Так потрібно в фотошопі робити напис.

Найголовніший інструмент для редагування тексту викликається за допомогою подвійного клацання по шару зображення, який розташовується в списку шарів. За допомогою вікна ви отримуєте можливість найтоншої настойки зображення тексту. Немає сенсу описувати кожну з опцій, так як їх сила-силенна. Експериментуйте і використовуйте свою уяву. Пам`ятайте, що будь-який зроблене дію можна скасувати за допомогою значка зворотного стрілочки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!