» » » Як користуватися фотошопом (photoshop) cs4?

Як користуватися фотошопом (photoshop) cs4?

Як користуватися Фотошопом (Photoshop) CS4?
Як користуватися Фотошопом (Photoshop) CS4?

Програма Фотошоп є найвідомішим графічним редактором, що визначає стандарти роботи з цифровими зображеннями. Фотошоп CS4 Extended дозволяє редагувати різні вже існуючі зображення і створювати нові. Застосувань у даного графічного редактора дуже багато: робота з відсканованими зображеннями, створення фотореалістичних зображень, ретушування, кольороподіл, корекція кольору, трансформація графіки, коллажирование і багато іншого. Якщо ви тільки починаєте вивчати програму Фотошоп CS4, то вам обов`язково буде корисно дізнатися ази роботи в ній. Розглянемо основні функції даної програми. Дізнаємося, як користуватися Фотошопом CS4. В першу чергу потрібно відзначити, що оригінальна версія програми Фотошоп створена англійською мовою. Але при бажанні в інтернеті можна завантажити цей графічний редактор і російською мовою. Однак слід зауважити, що всі команди в даній програмі все одно будуть написані англійською. Але не варто впадати у відчай, оскільки в інтернеті завжди можна знайти відео-уроки Фотошопа CS4 російською мовою.

стилі

Функції стилів використовуються в програмі дуже часто. Вони являють собою якусь добірку тонких налаштувань. Застосовувати їх дуже просто. За допомогою них можна міняти як цілі зображення, так і їх окрему частину. Різноманітні стилі для Фотошопа CS4 пропонують сайти, присвячені даній програмі. Завантажити їх можна абсолютно безкоштовно. Для управління стилями необхідно використовувати піктограму, розташовану в віконці «Шари».

кисті



Такий інструмент, як «Кисті» необхідний для створення мазків, а також заливки області кольором. В Фотошопі вже є стандартний набір кистей. Досить одного кліка мишкою, як на екрані відразу ж виникне мазок або навіть малюнок. На просторах мережі інтернет не складно знайти всілякі кисті для Фотошопа CS4. Встановити на комп`ютер їх дуже просто. Треба відзначити, що кожна кисть має свої настройками, які визначають її колір, форму, розмір, прозорість і текстуру. За допомогою маніпулювання цими атрибутами можна створити абсолютно будь-накреслення лінії. Можливості майже безмежні.

шрифти



Кожен бачив різні картинки з красивими написами, виконаними різними шрифтами. Напевно багато хто хотів би зробити щось схоже, незвичайне і красиве. Однак, на жаль, більшість системних шрифтів не підходять для створення оригінальних написів. Зробити їх можна, встановивши спеціальні шрифти для Фотошоп. Завантажити всілякі шрифти для Фотошопа CS4 можна в інтернеті. На всіляких сайтах пропонується велика різноманітність красивих і незвичайних шрифтів. Після їх установки, в програмі потрібно вибрати інструмент під назвою «Текст», де будуть показані встановлені шрифти. Залишиться тільки вибрати сподобалася і можна писати будь-які тексти красивими буквами.

фільтри

Фільтрами називають підпрограми, які дуже легко можна встановити в Фотошопі. Фільтри для Фотошопа CS4 можна знайти в інтернеті на сайтах, присвячених цій програмі. Фільтри, або як їх ще називаю - плагіни, необхідні для створення різних ефектів. Треба відзначити, що далеко не всі фільтри здатні працювати в різних колірних моделях. Це потрібно враховувати і бути обережним під час перекладу зображення, яке оброблялося фільтром, з однієї колірної моделі в іншу модель. Фільтри легко можна застосувати до всього зображення або тільки до виділеної його частини. Слід зазначити, що плагіни бувають настроюються - зі своїм діалоговим вікном або інтерфейсом, і ненастраіваемие - застосовуються відразу після натискання на команду. Наприклад, фільтри контурної різкості - настроюється фільтр, а фільтри простий різкості - ненастраіваемий.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!