» » » Як приховати осередки в excel?

Як приховати осередки в excel?

Як приховати осередки в Excel?

Нерідко таблиці Excel зберігають велику кількість даних, які вимагають компактного представлення на паперовому або електронному носії. Тому можна представляти тільки актуальні і важливі дані, а другорядну інформацію приховувати. Отже, другорядні дані можуть міститися в конкретних осередках електронної таблиці. Давайте ж розберемося, як приховати осередки в таблицях Excel.

Приховуємо рядки і стовпці

Варто зауважити, що в електронних таблицях ви можете працювати тільки з активними об`єктами. Щоб активувати їх, вам необхідно виділити їх, тобто натиснути на конкретну осередок.

Осередки в таблицях Excel можуть бути в рядках або стовпцях, також вони можуть бути прихованими. Щоб приховати, наприклад, рядок комірок, ви повинні:

  1. Виділити рядок, натиснувши на номер рядка.
  2. Клацнути по ній правою кнопкою миші і у вікні вибрати "Приховати".

Те ж саме можна зробити щодо шпальт осередків, тільки замість номера рядка буде буквене найменування стовпця.



Спочатку може здатися, що ви видалили осередки, що знаходяться в рядку або стовпці, але варто вам виконати зворотну операцію, і ви переконаєтеся в наявності прихованих осередків і даних в них.

Щоб знову "витягти" осередки, виконайте те ж саме, тільки замість «Приховати» виберіть «Показати».

Приховуємо осередки по одній

Щоб приховати кілька окремих осередків, виділіть їх (спочатку одну, а потім, затиснувши Ctrl, і інші), клацніть правою кнопкою миші по ним. Потім у вікні, виберіть «Формат ячеек ...» і в новому вікні поставте галочку біля пункту «Приховати все» або «Приховати при друку» - в залежності від переслідуваних цілей.

Також вам може бути корисна стаття: Як розбити осередок в Excel.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!