» » » Як видалити додаток на андроїд?

Як видалити додаток на андроїд?

Як видалити додаток на Андроїд?

Кожен користувач Андроїда стикався з питанням: як видалити непотрібне додаток зі свого девайса. Дану операцію можна зробити найрізноманітнішими способами, які ми детально розглянемо в цій статті.

Видалення програми через меню пристрою

У будь-якому Андроід- пристрої є головне меню, в якому знаходяться ярлики всіх встановлених додатків. Для того щоб видалити який-небудь додаток, необхідно перейти на сторінку меню з ярликом даної програми і натиснути на кнопку «Меню» свого пристрою. На різних телефонах і планшетних комп`ютерах ця кнопка може називатися по-різному, але загальний її функціонал у всіх однаковий. Зазвичай вона знаходиться на панелі телефону або внизу екрану. Після натискання на цю кнопку ярлики видоизменятся. У них додасться знак «-» або «х». Вам залишається тільки натиснути на ярлик видаляється додатки, після чого з`явиться вікно з підтвердженням видалення. При натисканні «ОК» почнеться щоб видалити програму.

Як видалити додатки з Андроїда через папку «Програми»

Папка «Додатки» знаходиться, як правило, в «Налаштуваннях». Потрібно зайти в "Додатки" і вибрати вкладку «Все», а потім знайти там програму, яку потрібно видалити. Далі потрібно натиснути на додаток, щоб перейти на його сторінку. Ви побачите кілька кнопок, серед яких і кнопка «Видалити». Натискаємо її, і після підтвердження операції почнеться процес видалення.

Використовуємо спеціальні додатки

Для очищення пристрою від непотрібних програм можна використовувати спеціальні програми, наприклад:

  • Easy Uninstaller;
  • Clean Master;
  • AppToola;
  • ES Провідник.


Меню даних програм є більш прогресивний вид стандартного розділу «Додатки». Процес підтвердження видалення відбувається так само, як і при звичайному видаленні. Також за допомогою таких програм можна видаляти відразу кілька додатків одним натисканням.

Як видалити системні програми Андроїд

Щоб отримати таку можливість, потрібно мати статус користувача з необмеженими правами. Такі права називаються root-доступом. Щоб отримати такі права, потрібно встановити спеціальну програму на комп`ютер, наприклад, DooMLoRD Easy Rooting Toolkit. Її можна знайти, наприклад, тут.

Потім потрібно розпакувати програму в окрему папку і встановити налагоджувальні драйвера ADB. Далі підключаємо пристрій до комп`ютера через USB і заходимо в «Параметри розробника» і далі «Налагодження USB». Потім потрібно включити "Невідомі джерела" в настройках безпеки.

В папці "Програми" на комп`ютері потрібно знайти файл під назвою run.bat і запустити його. Відкриється вікно скрипта, в якому потрібно натиснути будь-яку клавішу. Після цього почнеться процес root`ованія. Після його закінчення ви зможете видаляти стандартні і системні програми на Андроїд так само, як і будь-які інші. Більш докладну інструкцію по отриманню root-доступу ви можете знайти за цим посиланням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!