Як видалити office?

Як видалити Office?

Багато свіжоспечені користувачі комп`ютера стикаються з проблемою видалення пакета Miсrosoft Office, особливо якщо необхідно його повне видалення з усіма параметрами, і «сміттям» який він після себе залишив. Так, як повністю видалити Оffice?

Варто сказати, що як мінімум, потрібно володіти непоганими знаннями комп`ютера, щоб зробити це самостійно вручну. Але навіть профі мають властивість помилятися, і в підсумку після видалення пакета Офіс ми маємо шанс отримати неадекватно працюючу операційну систему. Видалення даної програми вручну рекомендується тільки тим користувачам, хто адекватно може оцінити свої сили, і впевнений в них. Для всіх же інших тут будуть приведені інші способи видалення, які приведуть до досить успішних результатів.

Якщо ж ви після прочитання статті не зрозумієте, як видалити Microsoft Office, то вам варто відвідати дану сторінку.

Видалення через панель управління



Як ви знаєте, видалення абсолютно будь-якої програми здійснюється через панель управління. Точно так само можна видалити і Оffice, однак повного знищення всіх файлів і папок програми не відбудеться, і при повторній установці пакета всі збережені вами налаштування буду відновлені. Начебто ця функція навіть корисна, але часом вона може завдавати значні незручності, наприклад, в тому випадку якщо ви бажаєте знищити всі дані про попередні версії програми.

Проте, існує алгоритм, що дозволяє впоратися з цією проблемою. Для початку потрібно буде відключити спеціальний сервіс Microsoft Office, який забезпечує збереження всіх параметрів програми після її видалення, і відновлює їх при установці пакету. Цей сервіс називається Office Source Engine.



Тепер приступаємо до стандартної процедури видалення програми через панель управління. Досить відкрити папку програми та вибрати «видалити Office» зробить все сам. Але після нього залишиться ряд непотрібних папок в програмних файлах і конфігурації в реєстрі. Папки видалити досить просто. Потрібно знайти папку програми в списку встановлених програм, і видалити її. Очищення реєстру здійснюється за допомогою різних утиліт, наприклад, такий як jv16.

Видалення за допомогою Microsoft Fix it

Є ще один досить простий спосіб, який зажадає від вас мінімальної кількості натискань мишею. Він допоможе видалити пакет Office, навіть якщо вискакує помилка при видаленні через панель управління. Для цього використовується утиліта Microsoft Fix it, яка, як не дивно, розроблена компанією Microsoft. Ймовірно, вони усвідомили помилку, яку допустили при створенні пакета офісних програм, і вирішили її таким чином виправити.

Отже, для початку вам потрібно знати, яка версія програми встановлена у вас. Це можна дізнатися, зайшовши в Пуск, і знайшовши в Панелі управління кнопку «програми та компоненти».

Далі залишиться тільки відкрити ваш браузер, і завантажити саме ту версію утиліти, яка підходить до вашої версії програми. У власників операційної системи Windows XP можуть виникнути проблеми з установкою, але тільки в тому випадку, якщо у них відсутній патч поновлення Service Pack 3. Якщо він у вас встановлений, то турбуватися нема про що.

Далі справа за малим. Залишилося дочекатися закінчення завантаження програми і встановити її. Утиліта при видаленні програми зажадає прийняти умови угоди. Приймаємо, і тисне кнопку «далі». Після цього на екрані виникне вікно з текстовими символами. Воно закриється самостійно. Дана процедура може тривати 15 хвилин. Як тільки утиліта закінчить роботу, Оffice буде повністю знищений. Залишиться тільки почистити реєстр, і перезавантажити комп`ютер. Тепер ви знаєте, як видалити Оffice з вашого комп`ютера.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!