Ctfmon exe - що це?

Ctfmon exe - що це?

Якщо ви хоч раз запускали «диспетчер задач» Windows, то серед інших могли помітити і системний процес ctfmon exe, що це за програма, запитаєте ви? Ctfmon - це системний процес Windows. Основне його завдання - управління альтернативним введенням даних (якщо ви ще недосвідчений користувач, то Windows підтримує введення даних не тільки з клавіатури, а й рукописний, а також мовної). І саме цей процес відповідає за іконку з абревіатурою поточної мови в панелі завдань (інакше званої «трей») біля годинника на вашому комп`ютері. Ctfmon exe входить до складу практично всіх версій Windows і також ставиться спільно з пакетом Microsoft Office. При цьому ctfmon exe не є необхідним системним процесом (тобто система буде працювати і без цієї програми). Але видаляти його не варто, оскільки тоді буде неможливо перемикання мови введення з клавіатури.

Як відновити ctfmon exe

Можлива зворотна проблема, коли у вас пропадає мовна панель, і ви не можете переключитися з англійської мови на російську або навпаки. Найбільш часті причини подібного - відсутність файлу ctfmon exe в автозавантаженні або взагалі на комп`ютері. У такому випадку спробуйте включити системний пошук в папці Windows і після знаходження ctfmon, додайте його в автозапуск. У разі якщо запитом не знайдено виявив ctfmon exe, скачати його в інтернеті не найкращий вихід. Для початку спробуйте запустити відновлення системних файлів Windows, ctfmon exe при цьому також буде відновлений. Також можна скопіювати даний файл з інсталяційного диска windows. Тільки треба враховувати, що на установчому диску вони зберігаються в стислому вигляді і остання буква розширення файлу замінюється підкресленням. Отже, на диску шукаємо «ctfmon.ex_». Після копіювання знайденого файлу в системну папку Windows (зазвичай «C: Windows system32») його потрібно розпакувати командою «expand». Приклад відновлення (даний варіант підходить для багатьох системних файлів Windows):

  • Скопіювати «ctfmon.ex_» в «C: Windows system32»
  • Відкрити термінал (Пуск -> Виконати-> Набрати «cmd» -> Ok)
  • Набрати команду expand C: Windows system32 ctfmon.ex_ C: Windows system32 ctfmon.exe


Або ж можна встановити сторонній перемикач розкладок клавіатури, наприклад «Punto Switcher».

Ctfmon exe - вірус ???

На даний момент кількість шкідливого коду (комп`ютерні віруси) вражає уяву своїм різноманіттям. Навіть самий новий антивірус не може гарантувати виявлення всіх вірусів. Тому на перший план виходить увагу і акуратність користувача. Потрібно пам`ятати у випадку з ctfmon exe, що за процес з таким же ім`ям може себе видавати шкідлива програма. Будьте пильні, файл ctfmon повинен перебувати в системній папці Windows і не повинен генерувати запити в Інтернет. Інакше є всі підстави вважати, що в даному системному файлі знаходиться шкідливий код і вам варто перевірити його антивірусом зі свіжими базами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!