» » » Як включити windows aero?

Як включити windows aero?

Як включити Windows Aero?
Як включити Windows Aero?

Windows Aero - це комплекс заходів, реалізованих для графічної настройки віртуального робочого столу на комп`ютері з операційною системою Windows, який вперше був представлений в ОС Windows Vista. Windows Aero створює візуальні ефекти, граючи з кольором, ефектом 3D і полупрозрачностью відкритих вікон. Така опція доступна у версіях Home Premium, Ultimate, Business і Enterprise операційних систем Windows Vista і Windows 7.

У Windows 8 вона була збережена лише частково, так як на зміну їй прийшов новий інтерфейс Modern UI.

Покрокова інструкція

Як правило, Windows Aero включений в систему за замовчуванням, однак завжди існує можливість його відключити. Нижче представлена інструкція, як включити Windows Aero на комп`ютері:

  1. Клацніть правою кнопкою миші по робочому столу і виберіть пункт "Персоналізація".
  2. Внизу ви побачите список опціональних налаштувань. Натисніть на кнопку "Колір вікна".
  3. Перед вами відкриється меню настройки кольору і зовнішнього вигляду вікон. Там ви зможете вибрати колір вікон із запропонованих або за бажанням самого налаштувати потрібний колір, відкривши приховане меню "Показати налаштування кольорів". Крім того, ви зможете налаштувати його інтенсивність, насиченість і яскравість, включити або, навпаки, відключити ефект прозорості і т.д.
  4. Клацнувши на рядок "Додаткові параметри оформлення", ви зможете підібрати бажаний колір, розмір і шрифт до будь-якого графічного елементу операційної системи.


Необхідно також згадати, що інтерфейс Windows Aero управляє не тільки кольором вікон. Ефект скла, реалізований в даному інтерфейсі, дозволяє зосередитися конкретно на вмісті вікна. Існує опція попереднього перегляду вмісту вікна. Для того, щоб заглянути і дізнатися, яка інформація міститься в згорнутому вікні, немає необхідності його відкривати - досить просто навести курсор на значок згорнутого вікна на панелі завдань і перед вами відкриється ескіз даного вікна. Якщо ж перевести мишку на даний ескіз, можна буде переглянути вікно в повному масштабі. Крім того, в Windows Aero реалізований ефект плавного згортання, розгортання і переміщення вікон.

Читайте також статтю Як в Windows 7 змінити тему.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!