» » » Як відключити сплячий режим?

Як відключити сплячий режим?

Як відключити сплячий режим?

В операційних системах Windows передбачений ряд режимів, що дозволяють заощадити електроенергію, коли комп`ютер не та вирішити проблеми з його роботою. У наших попередніх статтях ми вже розповідали, як відключити режим очікування, як відключити енергозберігаючий режим і як відключити безпечний режим, а в даній статті поговоримо про те, як відключити сплячий режим.

Що таке сплячий режим

Сплячий режим автоматично включається, якщо системою довго не користувалися. Зовні виглядає це так, ніби комп`ютер просто не працює, але при цьому мигає індикатор вимкнення. Насправді система просто «засинає», зберігши поточний стан всіх відкритих програм і документів. Якщо натиснути кнопку включення - комп`ютер «прокинеться» за лічені секунди, і ви зможете продовжувати роботу з того ж місця, на якому зупинилися.

Особливо актуальний сплячий режим на ноутбуці, оскільки він дозволяє заощадити, з одного боку, заряд батареї, а з іншого боку - час, оскільки позбавляє вас від необхідності кожного разу повністю вимикати і включати ноутбук. За замовчуванням режим сну використовується і на ПК, що далеко не завжди затребуване, тому краще відключити автоматичний сплячий режим, якщо він вам не потрібен.

Відключення сну в Windows XP



Відключити сплячий режим в Windows XP можна у властивостях екрану. Для цього натисніть правою кнопкою миші на порожньому місці робочого столу і виберіть у меню пункт «Властивості». У вікні, перейдіть на вкладку «Заставка» та натисніть кнопку «Харчування».

З`явиться діалогове вікно властивостей електроживлення, в якому потрібно відкрити вкладку «Сплячий режим». Зніміть прапорець «Дозволити використання сплячого режиму» і натисніть «OK», а потім закрийте кнопкою «OK» всі попередні вікна.



У настройки сплячого режиму можна потрапити і іншим способом: натисніть кнопку «Пуск», відкрийте Панель управління, в ній виберіть пункт «Продуктивність і обслуговування», а там - пункт «Електроживлення». З`явиться вже знайоме вікно властивостей електроживлення, в якому потрібно відкрити вкладку «Сплячий режим» і діяти, як описано вище.

Відключення сну в Windows 7

Відключити сплячий режим в Windows 7 нітрохи не складніше, хоча процедура тут інша. Натисніть кнопку «Пуск» і виберіть пункт «Панель управління». В Панелі управління знайдіть і натисніть посилання «Електроживлення». У вікні натисніть посилання «Змінити настройки плану» навпроти обраного плану - зазвичай це «Збалансований». На наступній сторінці в меню «Перекладати комп`ютер в сплячий режим» виберіть опцію «Ніколи» і натисніть кнопку «Зберегти зміни».

Крім того, можна повністю відключити сплячий режим комп`ютера на рівні всієї системи - тоді він не буде використовуватися ні в одній схемі електроживлення. У тому ж вікні настройки плану живлення виберіть посилання «Змінити додаткові настройки живлення». У діалоговому вікні розгорніть пункт «Сон», в ньому - пункт «Сон після», натисніть на засланні в поле «Значення» і виберіть спрямованої вниз стрілкою опцію «Ніколи». Потім натисніть кнопку «OK», щоб закрити вікно.

Відключення сну в Windows 8

Відключити сплячий режим в Windows 8 можна точно так само, як в Windows 7. Всі настройки в цій версії операційної системи такі ж, тільки добиратися до них треба по-іншому. Можна натиснути клавіші [Win] [X] і вибрати в меню пункт «Управління електроживленням». А можна перейти на початковий екран, набрати на клавіатурі ключове слово «електроживлення» (без лапок) і натиснути перше посилання в результатах пошуку. Пошук також можна запустити з робочого столу: для цього натисніть [Win] [C] або проведіть курсором вздовж правої межі екрану, натисніть кнопку «Пошук» і введіть ключове слово «електроживлення» (без лапок).

У будь-якому випадку відкриється вікно «Електроживлення», в якому ви точно так само, як описано в попередньому пункті, можете змінити параметри конкретного плану електроживлення або повністю відключити сплячий режим на ноутбуці або комп`ютері за посиланням «Змінити додаткові параметри електроживлення».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!