» » » Як відключити dep?

Як відключити dep?

Як відключити DEP?

Ви коли-небудь стикалися з проблемою, що не могли запустити програму, і при цьому з`являлося повідомлення, що програма була закрита системою для захисту комп`ютера? Якщо так, то програму закрила функція DEP (Dаtа Exеcutоon Prеvеntion).

Що таке DEP? Це система захисту комп`ютера. Вона запобігає виконанню виконавчого коду в пам`яті, яка визначена, як "тільки для даних". Цим самим DEP запобігає виконанню на комп`ютері ряду вірусів і потенційно небезпечних кодів. На відміну від звичайного антивіруса ця команда не видаляє вірус, а відстежує його дію і не дозволяє нанести шкоду.

На жаль, часто трапляється так, що ця функція працює некоректно. І тоді виникає питання, як відключити DEP.

Слід попередити, що цю функцію можна відключати тільки, якщо у вас встановлений надійний, щодня оновлюваний антивірус, і не менш надійний бранмауер.



Перед тим, як розповісти, як відключити DEP Windows, треба сказати, що в ряді випадків не варто нехтувати захистом, яку дає операційній системі дана функція, достатньо буде просто обмежити її дію на системні файли. Для цього:

  • Завантажити з облікового запису Адміністратора або приготуйтеся ввести пароль адміністратора, коли його запросить система.
  • Заходьте: Пуск - Наcтройкі - Панель управління. У цій папці знайдіть: Система. Серед пунктів меню виберіть Властивості, після цього вкладку Додатково. У ній в пункті Швидкодія натискаєте кнопку Параметри. Клацаєте на "Запобігання виконання даних".
  • Тут рекомендується встановити маркер на пункті Включити DEP тільки для основних функція і служб.
  • Якщо з якоїсь причини вам потрібно відключити DEP для якоїсь конкретної програми, її слід додати. Для цього натисніть Додати, виберете її зі списку і натисніть ок. Якщо ви зайшли не як Адміністратор, система попросить ввести пароль.

Якщо необхідно відключити функцію DEP повністю, в цьому випадку ваші дії у багато залежатимуть від того, яка система у вас встановлена.

Як відключити DEP XP Windows? Для цього потрібно відредагувати вручну файл системи boot.ini, який завжди знаходиться в кореневому каталозі на завантажувальному диску. Зробити це можна двома способами.

  • Щоб побачити потрібний файл, Вам потрібно включити системі відображення прихованих файлів. Для цього слід відкрити будь-яку папку, зайти в Сервіс, потім Властивості папки і Вид. У пункті «Приховувати захищені системні файли» слід зняти маркер. Після цього повертаєтеся в кореневій каталог завантажується диска, відкриваєте файл boot.ini за допомогою блокнота або будь-якого іншого найпростішого текстового редактора, знаходите параметр noexecute і дописуєте його, щоб він виглядав так noexecute = AlwaysOff, зберігайте зміни і перезавантажувати комп`ютер. Зміни вступлять в силу.
  • Заходьте в Панель управління, далі вибираєте рядок Система, потім Додатково. У новому вікні натискаєте "Правка". У вікні відкриється boot.ini. Вам тільки треба внести зміни, зберегти їх і перезавантажити комп`ютер.

Проблема, як відключити DEP Windows 7, вирішується трохи інакше. Для цього заходите в Пуск. Потім в рядку пошуку слід ввести cmd. Коли система знайде потрібну програму, клацніть правою клавішею мишки і запустіть виконання програми від Адміністратора. Далі відкриється вікно консолі. У ньому треба ввести bcdedit.exe / set {current} nx AlwaysOff. Натисніть Enter. І після перезавантаження функція буде відключена. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!