» » » Як зібрати танк?

Як зібрати танк?

Як зібрати танк?
Як зібрати танк?

Моделювання є не просто дитячою забавкою - це дуже захоплююче хобі. Військова техніка в цьому сенсі завжди найбільш популярна. Однією з цікавих модельок є танк. У цій статті якраз і розглянемо, як зібрати танк.

Збираємо модель танка

Починати необхідно з придбання безпосередньо самої моделі танка, а також набору інструментів. Обов`язково потрібні:

  • пензлика;
  • фарби;
  • клей (причому, відразу кілька видів: звичайний модельний, гелевий, секундний).


В процесі роботи ще знадобляться:

  • шпаклівка;
  • надфілі;
  • наждакові шкурки.

Хід роботи

  1. Підготовка місця для майбутньої збірки. Краще постелити килимок або тканину, щоб потім не шукати якусь маленьку, але життєво необхідну деталь.
  2. Збірка. На питання про те, як правильно зібрати модель танка, відповідь одна - використовувати інструкцію. Не варто нею нехтувати, і до вивчення краще підійти з усією серйозністю, це значно спростить подальший процес. Важливо при складанні проявляти скрупульозність в проходженні цієї самої інструкції.
  3. Фарбування. Після завершення збирання ґрунтовкою обробляємо нашу модель танка і зачищаємо наждачним шкіркою. Далі слід фарбування. В інструкції описано кілька варіантів фарбування, можна вибрати підходящий.

Танк - орігамі



Якщо ви любите працювати з технікою орігамі, то можна виготовити танк з паперу. Для цього необхідно взяти аркуш паперу А4:

  1. Аркуш паперу потрібно зігнути по центру. Отриману фігуру необхідно танкрозділити по горизонталі ще навпіл і розрізати по цій лінії (одну частину необхідно відкласти в сторону). Розправити смугу з лівого боку в горизонтальне положення. На правій половині робляться заломлення з діагональним перетином. Потім праву сторону заготовки слід звернути в об`ємний трикутник, попередньо згинаючи протилежні сторони один до одного.
  2. Права вершина з`єднується з кутами верхній частині трикутника. У підсумку вийде чотирикутник, де нижня і верхня частини згинаються до поперечної лінії осі. Бічні кути заправляються в утворився «кишенька». Потім необхідно скласти в напрямку горизонтальної осі нижню і верхню частини. Майбутній виріб перевертається. Права частина складається вліво таким чином, щоб верхній і нижній кути збіглися з вертикальною лінією-віссю. За аналогією складається і ліва сторона. Далі необхідно зрушити накладену частину вліво і підняти кути. Зрушена частина заправляється під праву сторону, а куточки трохи вище під виступ квадрата.
  3. Заготівля перевертається для роботи над гусеницями. Всі смуги верхнього шару загинаються два рази на 1 см у напрямку до центральної точки. Смуги, загнуті раніше, розміщуються перпендикулярно до площини заготовки. Таким чином виготовляються гусениці.
  4. Для створення гармати смуга, відкладена на самому початку, ділиться навпіл, при цьому одна половина ще раз складається навпіл. Потім слід повернути заготовку іншою стороною. Праву частину необхідно трансформувати в подвійний трикутник, як описувалося в пункті 1.
  5. До горизонтальній осі складаються куточки верхнього шару. Тепер уже ліву частину необхідно перетворити в подвійний трикутник. Складаються нижня і верхня половини до горизонталі, при цьому трикутники верхнього шару лівій частині піднімають по черзі. Накладається ліва сторона на праву таким чином, щоб складені справа куточки потрапили в складки між складками зліва.
  6. Далі слід відігнути задню частину, з якої виступають куточки. З половини залишився листка згортається трубка для гармати, один кінець якої необхідно сплюснути. Цією стороною вона вставляється в отвір у вежі. Частини у вигляді «пелюсток» на корпусі заправляються в складку безпосередньо під баштовій частиною так, щоб в результаті вони розвернулися в різні боки.

Якщо ви хочете зробити інші вироби з паперу, пляшок і інших підручних засобів, читайте про це в розділі Падалка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!