» » » Як робити сніжинки не з паперу?

Як робити сніжинки не з паперу?

Як робити сніжинки не з паперу?
Як робити сніжинки не з паперу?

Скоро Новий рік, і необхідно ретельно підготуватися до цього свята. Виготовлення сніжинок - найцікавіше і захоплююче передноворічний заняття. Сніжинки з паперу - самі стандартні і прості у виготовленні, але як робити сніжинки не з паперу, знає не кожен. Існує досить багато способів створення креативних сніжинок, наприклад, із сірників, з макаронів, з солоного тіста.

Сніжинки з сірників

Сірники підходять для багатьох підробок, сніжинки не є винятком з цього списку. Для виготовлення сніжинок ми можемо придбати кілька коробок сірників, а також в якості витратного матеріалу можемо працювати з використаними згорілими сірниками.

Для початку необхідно з картону або дуже щільного паперу вирізати фігуру в формі сніжинки. Потім всю поверхню треба покрити тонким шаром клею і почати викладати сірники рядами до тих пір, поки листок не буде повністю закритий сірниками, укладаючи незгорілих краями від центру сніжинки. Потім снежинке треба дати час висохнути. Якщо боїтеся, що у вас не вийде з першого разу вирізати з картону сніжинку необхідно розміру, потренуйтеся на звичайному папері, вирахувавши кількість рядів і розмір сірників.

Сніжинки з макаронів

Сніжинки з макаронів прості у виготовленні і зручні в зберіганні. Сніжинки такого виду можуть зробити навіть діти. Для цього знадобляться макаронні вироби однакової форми і розміру (наприклад, макарони у формі колеса), клей, фарба (так як це новорічна сніжинка, беремо білу, але за бажанням можна використовувати фарбу будь-якого кольору), блискітки.

Працювати краще на пластиковій підставці, так як клей відходить від пластику найкраще. Для початку беремо 7 макаронин: одна буде розташовуватися посередині, а інші шість клеїмо по колу. Таким чином у нас виходить своєрідний квіточку. Далі переходимо до виготовлення промінчиків, оптимальна кількість яких має бути 5 або 6. Кожен промінчик складається з 4 макаронин. Склеюємо їх попарно у вигляді маленького хрестика, потім з`єднуємо його з нашої серединкою. Дану роботу проробляємо ще 5 разів і в результаті отримуємо сніжинку.



Тепер фарбуємо виріб в білий колір і, поки фарба не висохла, посипаємо блискітками. Через пару хвилин наша сніжинка готова, і її можна повісити на ялинку.

Сніжинки можуть бути зроблені з різних видів макаронів, їх різноманітність залежить від вашої фантазії і творчого підходу.

Сніжинки з клею

Виготовлення сніжинки забере у вас 10 хвилин. Приготуйте клейовий пістолет, папір для випічки, клей ПВА і блискітки.



Роздрукуйте відповідну сніжинку, зверху закрийте її папером для випічки і нанесіть клей з пістолета по контуру вашої сніжинки. Після того як підсохне клей, відокремте виріб від паперу і приберіть зайві вусики. Потім покрийте сніжинку тонким шаром клею ПВА і посипте блискітками з двох сторін.

Сніжинки з фольги

Лист харчової фольги розріжте на невеликі квадратики від 5 до 10 см. В залежності від величини вашої сніжинки. Потім все квадратики скачайте в кульки, але не дуже щільно. В одному з кульок зробіть потрібну кількість наскрізних отворів і вставте в них шматочки дроту, на які нанизуйте інші кульки. Вільні кінці дроту заховайте всередину останніх грудочок фольги. Кількість промінчиків залежить від розміру вашої вироби.

Сніжинки з солоного тіста

З листкового тіста можна зробити як суцільні, так і фігурні сніжинки, але в будь-якому випадку вам необхідно приготувати матеріал.

Беремо солоне тісто і робимо з нього тонкий корж, потім вирізаємо сніжинки будь-якої форми. Це можуть бути як ажурні вироби, так і суцільні без просвітів. Підсушену сніжинку треба покрити фарбою і розмалювати. Готовий виріб також можна покрити лаком.

Сніжинки з фетру

Фетрові сніжинки порадують не тільки дітей, а й дорослих. Зроблені своїми руками іграшки можна подарувати батькам, а також бабусям і дідусям. У деяких випадках можна обійтися без клею і голки з ниткою.

У першому випадку вам знадобляться два однакових шматочка різнобарвного фетру круглої форми. На одному з них малюємо сніжинку, потім з`єднуємо 2 частини разом і зшиваємо кола машинкою або вручну. Відрізаємо надлишки матеріалу, відступивши від строчки кілька міліметрів.

Інший спосіб має на увазі виготовлення сніжинки з декількох частин. Вирізаємо однакові промінчики будь-якої форми, біля основи зшиваємо навпіл і з`єднуємо у вигляді квітки. Серединку можна прикрасити великий бусинкою або гудзичком, а весь виріб скропити золотистою фарбою з балончика. Кількість промінчиків може бути різним, це залежить від розміру вашої сніжинки.

Виявляється, новорічні сніжинки - це не тільки вироби, зроблені з паперу, ножиць і клею, а й твори мистецтва, виготовлені з сірників, фольги, макаронних виробів, тіста, фетру і звичайного клею. Варто тільки проявити свою фантазію, і у вас вийде справжній шедевр!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!