» » » Як намалювати візерунки?

Як намалювати візерунки?

Як намалювати візерунки?

Уміння малювати візерунки може стати в нагоді вам в будь-який момент, навіть, якщо ви абсолютно далекі від світу мистецтва і не володієте ніякими художніми талантами. Знаючи, як намалювати візерунки, ви з легкістю зможете оригінально оформити обкладинку альбому або перетворити старий облізлий столик в симпатичну штучку, розписавши візерунками його стільницю. Але, звичайно, перш ніж пробувати себе в якості інтер`єрного дизайнера, варто спершу навчитися тому, як намалювати візерунки на папері. Ми пропонуємо вам освоїти це нехитре майстерність на таких прикладах.

Урок перший: малюємо шкуру зебри

Все анімалістичні візерунки знаходяться зараз на піку популярності. Леопардова і тигрова шкура, зебра, луска пітона, крокодиляча шкіра безумовні фаворити моди. Дизайнери активно використовують їх не тільки при створенні одягу, але і меблів і килимів. Один з найефектніших "тварин" візерунків - шкура зебри. Навчитися її малювати буде досить просто. Дивіться самі.

  1. Намічаємо лінії основних смуг на шкірі. Зверніть увагу - вони повинні бути досить широкими, нерівними, злегка звивистими і обов`язково витягнутими в одному напрямку. Для першого разу спробуйте просто повторити наш малюнок, а в подальшому ви будете придумувати форму смуг вже самостійно.
  2. Робимо все наші лінії злегка рваними і зазубреними, в ідеалі вони повинні виглядати так, як ніби тремтять під дією високої напруги.
  3. Остаточно прорисовуємо гострі піки і розвилки ліній, які додадуть нашому малюнку жвавості і природності.
  4. Прорисовуємо невипраному тонкою лінією підсумковий малюнок, прибираємо все зайве і вийшов у нас шаблон розфарбовуємо в потрібних місцях чорною фарбою. Тепер, за аналогією з цим уроком, ви самі вже і самі зрозумієте, як намалювати морозні візерунки або будь-які інші, що складаються з вигадливо вигнутих ліній.

Урок другий: Малюємо візерунок Пейслі



Візерунок вперше з`явився в Персії близько двох тисяч років тому, тепер вважається загальновизнаною світовою класикою. "Індійський огірок" став одним із символів руху хіпі, ним як і раніше прикрашають бандани, джинси і строкаті спідниці в стилі "бохо". Якщо ви думаєте про те, як красиво намалювати візерунки на пляжній сумці або дачних меблів, зупиніть свій вибір на "Пейслі". Приготуйте папір, ластик і олівець і починайте малювати.

  1. Намалюйте фігуру в формі краплі води. Повторіть її контури з невеликим збільшенням розмірів. Зовнішня фігура повинна відрізнятися від внутрішньої тільки загнутим тонким кінчиком - так як показано на нашому малюнку. Проведіть вертикальну осьову лінію.
  2. Оформляємо внутрішню краплю дрібними рівномірними зубчиками, плавно зменшуючи їх до кінчика фігури.
  3. Відповідно до зображенням малюємо дві маленькі краплі, вписані в краплю з зубчиками.
  4. Наносимо контур з маси дрібних точок з рівними інтервалами між ними.
  5. Ретельно намагаємося повторити все лінії з великих і дрібних точок так, як показано на нашому малюнку. У внутрішній краплі зображуємо стилізовані завитки полум`я і малюємо лінію, що складається з маленьких вузьких прямокутників. Чітко прорисовуємо тонкої чорної гелевою ручкою або тушшю всі деталі візерунка. Акуратно прибираємо, за допомогою гумки, допоміжні олівцеві лінії.

На цьому наш урок, як намалювати гарний візерунок, майже закінчений. Залишилося тільки вирішити чи буде він чорно-білим, як у нашому прикладі, або ви розфарбувати його на свій розсуд.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!