» » » Як намалювати поетапно: для початківців?

Як намалювати поетапно: для початківців?

Як намалювати поетапно: для початківців?
Як намалювати поетапно: для початківців?

Важко знайти людину, яка не хотіла б навчитися малювати, але багато хто думає, що, якщо природа не обдарувала талантом, то навіть і намагатися не варто. Однак навчитися можна всьому! У цій статті розповімо про те, як що-небудь намалювати поетапно. Запропоновані техніки підійдуть навіть для початківців.

Нам знадобиться: папір, олівець, ластик.

малюємо троянду

  1. Беремо аркуш паперу і маємо його вертикально.
  2. У верхній частині листа малюємо овал - основу бутона, а під овалом - трохи вигнуту лінію - основу стебла.
  3. По обидва боки від стебла малюємо ескіз листочків. Під овалом зобразимо цветоножку.
  4. Тепер починаємо промальовування. РозаНамети шипи на стеблі, додамо реалістичності листю. Далі необхідно промальовувати бутон. В троянді головне - наявність багатьох шарів, тому спочатку малюємо два відігнутих пелюстки поверх основи для бутона. У нас залишиться верхня кромка овалу, який був основою, на ній зображуємо "воронку", яка умовно зобразить, як закручуються інші верстви бутона.
  5. Стираємо додаткові лінії. В общем-то, малюнок готовий. Тепер можна взяти олівці і розфарбувати троянду.

Малюємо персонажа аніме



Малювання в стилі аніме зручно тим, що тут можна дозволити собі умовні і "гострі" лінії навіть при промальовуванні осіб, а тому, для того щоб зобразити аніме-персонажа, підійде метод геометричних фігур. Для початку виконаємо тільки портрет - тіло малювати не будемо.

  1. Малюємо трапецію, більше основа повинна розташовуватися вгорі малюнка.
  2. До меншому підставі домальовує трикутник, спрямований вершиною вниз (основа для підборіддя), то є підстава трапеції і підстава трикутника - одна і та ж лінії.
  3. Очі малюємо також у вигляді трапецій, більше підставу як і раніше направлено вгору, намічаємо овали-зіниці. Брови малюємо зверху зігнутої рисою. Вії - однієї жирної горизонтальною лінією: від лівої крайньої верхньої точки трапеції - для лівого ока, від правої крайньої верхньої точки - для правого ока.
  4. Грати роль носа і рота поки будуть дві горизонтальні прямі риси. Вуха - трапеції, менше підставу направлено в сторону, більше - прилягає до обличчя.Малюємо персонажа аніме
  5. Тепер починаємо надавати трохи більше правдоподібності кожному елементу: скругляются основу для підборіддя, контури вух і очей. Від горизонтальної лінії, що визначає місце розташування носа, малюємо маленьку вертикальну злегка вигнуту рисочку, яка донизу перетворюється в крапельку. Замість горизонтальної лінії, яка служила основою для рота, малюємо трохи загнутий до лівої сторони вигнуту лінію - повинна вийти як би посмішка.
  6. Стираємо допоміжні лінії
  7. Головний козир аніме персонажа - зіниці, промальовувати їх найскладніше. Тому радимо вам приділити даному етапу більше часу і прочитати додаткову статтю Як малювати аніме-очі.
  8. Тепер волосся. Почніть з дрібних волосків і постепнно об`єднуйте їх в пасма. Додайте чубок в стилі Сейлор Мун.

Ну ось, робота зроблена! Ще безліч порад шукайте в цікавому розділі малювання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!