» » » Як намалювати тигра олівцем?

Як намалювати тигра олівцем?

Як намалювати тигра олівцем?
Як намалювати тигра олівцем?

Тигр має цікавий забарвлення у вигляді візерунка зі смуг, тому якщо намалювати його олівцем, вийде ефектно і виразно. Починаючому художникові буде, швидше за все, важко спочатку. Виділіть час, щоб розібратися у всіх нюансах малювання тигра - і все вийде.

Перед початком роботи

Спочатку підготуйте необхідні матеріали для роботи:

  • папір (розмір за бажанням);
  • олівець твердий;
  • олівець середньої м`якості 1-2 B;
  • м`який олівець 6-8 B;
  • ластик для корекції.

Твердий олівець - для контурів, він буде потрібен на основних етапах роботи, м`які ж підключаємо на заключних, коли будемо промальовувати візерунок на шерсті і накладати тіні.

Як намалювати тигра олівцем поетапно

Перш за все вам варто вивчити анатомію кішок в загальному. Без цього складно створити на папері тигра, щоб він виглядав природно. А якщо ви збираєтеся малювати його в момент стрибка або бігу - тоді доведеться вивчити стан суглобів і амплітуду їх руху для різних положень тіла. Розгляньте фотографії кішок в різних позах, щоб отримати більш повне уявлення про їх будову.

ТигрУявімо важливі особливості анатомії тигра.

  • Голова велика, шия потужна, широка.
  • Тулуб широке.
  • Живіт злегка округлий.
  • Передні лапи масивні.


Отже, починається створення малюнка з ескізу. Схематично зобразіть тулуб, голову, кінцівки. Тулуб складають два кола - той, що ближче до голови, робіть помітно ширше. Надто натискати на олівець не варто.

голова

Її можна малювати в профіль або фас.

При промальовуванні в профіль:

  1. Намалюйте коло, додайте напрямні лінії (див. Малюнок). Зобразіть коло маленького розміру (морда тигра). Тепер розділіть його умовно на 16 частин, намітьте лінію рота.тигр
  2. Зобразіть схематично ніс. За допомогою напрямних ліній намалюйте очей.
  3. Акуратно зітріть ластиком напрямні лінії, завершите начерк: прорисуйте очі, ніс, рот, шерсть, смуги і тіні, намалюйте тигру вухо.


Голова спереду малюється в такий спосіб:

  1. Спочатку намалюйте коло. Розділіть його на чверті двома напрямними лініями. Намалюйте овал в нижній половині кола - по центру, умовно розділіть на 8 частин (див. Малюнок). Додайте ніс.
  2. Намітьте рот.
  3. Додайте на коло напрямні лінії, що йдуть навколо голови, починайте малювати очі. Не розміщуйте їх на лінії носа - очі починаються в стороні від неї.

деталі морди

Прорисуйте деталі, не забудьте прибрати всі допоміжні лінії гумкою. Тут є кілька особливостей.

  • Вуха у тигра невеликі, загострювати їх не потрібно. Край у них ніби зрізаний. На задній стороні - чорні, і з чорним контуром спереду. їх тигрвнутрішня частина, навпаки, біла.
  • Очі мають світлу шерсть навколо. Прорисуйте темну лінію вздовж нижньої повіки. Слізний канал у тигрів довгий.
  • Ніс світлий, широкий.
  • Вуса у тигрів довгі, світлі і густі. У підстав вусів чорні тонкі смужки.

Промальовування тулуба і візерунка на шерсті

Завершіть тигра, вималювати потужні лапи і домалювавши довгий хвіст. Не забудьте про смуги.

Смуги у тигра можуть бути розташовані по-різному, проте є певна схема, тигрякою можна користуватися. У Бенгальської і Амурського тигрів ці візерунки відмінні.

Шерсть промальовувати акуратними темними штрихами, м`якими олівцями. Заштрихуйте тіні - пам`ятайте, що знизу тулуб світліше, шерсть навколо щік, підборіддя біла.

Порада: коли будете коригувати гумкою малюнок, будьте обережні, не струшуйте сміття рукою, щоб не розмазати зображення.

Більше інформації по малюванню, в тому числі малювання тигра, - в наших статтях: Як намалювати тигра і Що намалювати олівцем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!