» » » Чому не працює гта?

Чому не працює гта?

Чому не працює ГТА?

Популярна відеогра ГТА на протязі ось вже майже два десятки років радує своїх шанувальників незмінно високою якістю графічного виконання і захоплюючим сюжетом в кожній частині. Однак деякі користувачі стикаються з тим, що на їх комп`ютері гра не запускається. У даній статті описані основні проблеми, чому не працює ГТА і як їх можна вирішити.

Невідповідність системним вимогам

Перед покупкою відеоігри, як і будь-якого іншого комп`ютерного софта, необхідно звертати пильну увагу на системні вимоги, що пред`являються до пристрою, на яке планується установка. Якщо технічні характеристики ПК є нижчими за мінімальні, то гра, ймовірно, не запуститься. Якщо ви не знаєте начинку свого комп`ютера, то перевірити її можна наступним чином:

  1. Зайдіть в Панель управління.
  2. Виберіть вкладку Система.
  3. Випишіть дані з полів Процесор і Встановлена пам`ять.

Для перевірки відеокарти виконайте наступні дії:

  1. Зайдіть в Панель управління.
  2. Виберіть вкладку Екран.
  3. Натисніть на посилання Додаткові параметри.
  4. Всю потрібну інформацію по відеокарти ви знайдете на вкладці Адаптер.

Відсутність Games For Windows (або застаріла версія)

Якщо ви плануєте застосовувати розрахований на багато користувачів режим гри GTA, вам також буде потрібно завантажити і встановити останню версію Games For Windows - Live і Rockstar Games Social Club. Через неї ви зможете грати по мережі з іншими гравцями в режимі мультиплеєра.

несправність відеокарти



Можливо, якісь проблеми виникли з роботою вашої відеокарти. Щоб їх усунути, спробуйте перевстановити драйвери відеокарти і завантажити більш актуальну їх версію з сайту фірми-виробника (наприклад, для nVidia або ATI Radeon).

наявність вірусів

Наявність вірусів на комп`ютері часто є причиною, по якій не працюють ті чи інші програми та ігри на комп`ютері. У вас обов`язково повинен бути встановлений який-небудь антивірус (наприклад, Eset або Avast), Який буде захищати ваш пристрій від несанкціонованих атак і різних шпигунських програм. Спробуйте запустити повну перевірку комп`ютера на наявність шкідливих програм.

Якщо ви використовуєте Windows 7



Багато хто скаржиться, що при використанні операційних систем починаючи з Windows 7 і вище, гра не запускається. Для того щоб усунути таку проблему, вам необхідно запустити режим сумісності. Для цього по ярлику гри необхідно натиснути правою кнопкою миші, вибрати Властивості - Працює - Windows Vista-XP.

Запуск від імені адміністратора

Багато ігор запускаються на комп`ютері тільки від імені адміністратора. Якщо на вашому комп`ютері є кілька облікових записів, то вам необхідно переконатися, що у вас підключені права адміністратора. Для цього вам необхідно виконати наступне.

У Windows XP:

  1. Знайдіть ярлик або виконуваний файл гри на своєму комп`ютері.
  2. Затисніть Shift і клацніть по ньому правою кнопкою миші.
  3. Виберіть Обліковий запис зазначеного користувача і знайдіть обліковий запис адміністратора.

У більш пізніх версіях Windows:

  1. Клацніть правою кнопкою миші по ярлику гри і виберіть Властивості.
  2. Знайдіть вкладку Сумісність - Рівень прав і відзначте галочкою пункт Виконувати цю програму від імені адміністратора.
  3. Застосувати - ОК.

Сподіваємося, що наведені поради допоможуть вам вирішити всі проблеми з запуском гри.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!