» » » Як зробити спрей?

Як зробити спрей?

Як зробити спрей?

Багатьом гравцям хочеться мати свій унікальний спрей в CS Source. У мережі є люди, що пропонують створення спрея за відносно невелику плату, але навіщо витрачати гроші, якщо зробити логотип самостійно може будь-який? Давайте розглянемо, як зробити спрей самостійно.

Загальні вимоги

Є деякі вимоги, яким повинен відповідати спрей, щоб він був відображений в грі. До таких вимог належать:

  • Зображення повинно бути в форматі bmp, jpg, vtf або tga.
  • Файл формату .vtf не повинен перевищувати 120 кб.
  • Кратність розміру зображення повинна дорівнювати двом, тобто можливі розміри 32х32, 120х120 і тд.

Давайте перейдемо до інструкції, як зробити спрей для CSS.

звичайний спрей

Для створення самого просто спрею, вам потрібно просто вибрати вподобану вам картинку, обрізати її до потрібного розміру і при необхідності конвертувати в потрібний формат. Щоб додати логотип в гру, під час ігрового процесу перейдіть в «Налаштування» і там виберіть «Імпорт Spray ...». У вікні, знайдіть вашу картинку, відкрийте її і збережіть зміни. Іноді для того, щоб спрей було видно, потрібно перезапустити гру.

прозорий спрей

Звичайний спрей зробити дуже просто, але часто гравці хочуть зробити щось більш гарне. Саме тому важливо зрозуміти, як зробити прозорий спрей, тобто картинку з прозорим фоном. Для того щоб зробити такий логотип, вам знадобиться фотошоп і бажана картинка. Її потрібно відкрити в програмі і обрізати до потрібного розміру. Потім, за допомогою інструментів Фотошопа (ласо, чарівна паличка, перо та ін.) Акуратно виділіть ту частину картинки, яка повинна бути видна на спреї. Наприклад, відокремте зображення від фону.



Потім перейдіть на вкладку «Канали» і створіть новий білий канал з непрозорістю 0%. Область, яку ви раніше виділили, потрібно залити білим кольором. Після цього, збережіть зображення як TARGA-файл. Перед збереженням відзначте всі необхідні настройки: навпроти «32 біта піксель» і «Альфа-канали» повинна стояти галочка, а навпаки «Ущільнення» - немає. Далі вам потрібно тільки імпортувати спрей в гру і використовувати його. 

Іноді буває таке, що гра не може коректно розпізнати створений вами прозорий спрей. В такому випадку, скористайтеся програмою Vtex. Її потрібно розпакувати в будь-яке місце на комп`ютері. Ваш файл спрею скопіюйте вvtex hl2 materialsrc sprays, після чого запустіть vtex tga2vtf.bat. Після цього, в папці, куди ви скопіювали TARGA-файл, буде лежати два файли вашого спрею: з розширеннями .vmt і .vtf. Їх потрібно скопіювати в папку гри, в якій зберігаються логотипи. Після цих маніпуляцій імпортувати спрей вже не потрібно, так як він автоматично буде відображено в грі.

анімований спрей

Для користувачів, яким цікаво, як зробити анімований спрей, існує кілька програм, що дозволяють зробити це. Наприклад, утиліта SprayR може бути використана, як для створення звичайних, так і для анімованих спреїв. Вона вміє конвертувати відео в анімовані спреї. Інтерфейс утиліти дуже простий.

Також дуже популярною є програма Animated Texture Converter. Щоб зробити анімований спрей з її допомогою, вам потрібно буде попередньо підготувати кілька картинок, кожна з яких є кадром майбутньої анімації. Картинки ви можете обробити за допомогою фотошопу. Важливо, щоб вони були збережені як TARGA-файли, інакше нічого не вийде. В результаті роботи програми, ви отримаєте два файли вашого спрея. Важливо, щоб файл .vtf НЕ важив більше 120 кб, інакше гра просто не виявить його.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!