» » » Як створити онлайн гру?

Як створити онлайн гру?

Як створити онлайн гру?

Ми дамо вам кілька нехитрий рад, які допоможуть вам розібратися в питанні, як створити онлайн гру безкоштовно. Рад всього вісім, керуючись ними ви легко зможете створити просту, але цікаву гру. Для реалізації ідеї вам знадобиться бажання, вміння і старання.

Порадада № 1

Для початку необхідно тверезо оцінити свої можливості і рівень знань. Для створення гри знадобитися знання хоча б однієї мови програмування. Важливо також бути знайомим з технологією створення комп`ютерних ігор, тобто потрібно знати, що таке користувальницький інтерфейс, чергу подій, багатопоточність, взаємодія клієнт-сервер. Так само дуже знадобляться знання комп`ютерної графіки. Крім усього цього вам знадобиться один сервер, де розташується головна частина гри. Сервер повинен бути надійним, добре налаштований, безпечний, протестований і стійкий до сплесків навантаження.

Рада №2

Створіть ескіз розробки, яку ви хочете втілити в життя. Створення якісних і цікавих комп`ютерних ігор - дуже трудомісткий процес, в якому повинні брати участь багато фахівців. Тому новачкові не потрібно намагатися їх перегнати.

Рада №3



Пам`ятайте, сучасні технології не можуть втілити в життя всі технології реалістичності. Більшість проектів обмежуються апаратними вимогами, а не відсутністю фахівців і ідей. Також обмеження накладає підтримка одночасної гри у більшості гравців, а якщо гра має великий функціонал, то будуть потрібні потужні і дорогі сервери. Для початку не потрібно акцентувати на максимальною деталізацією ігрової графіки.

Рада №4

Новачкові можна створити мінімальну, але робочу модель онайн-гри, з можливістю розширення. Вона повинна мати простий комплекс принципу клієнт-сервесе, що працює на одному комп`ютері. Цей комплекс повинен забезпечувати: простеньку модель простору гри-створення, вхід в гру, запам`ятовування стану персонажа- можливість виконання дій, переміщень і спілкування.

Рада №5



Створіть протокол взаємозв`язку клієнта і сервера по мережі. Єдиний стандарт при передачі даних сильно спрощує розробку, але всі завдання стандартизувати не завжди раціонально, і це тягне за собою генерацію великої кількості не потрібного трафіку. Важливо знайти баланс загального стандарту і обсягу трафіку. На цьому етапі потрібно пропрацювати програмну частину сервера, визначити многопоточность і реалізацію взаємодії з клієнтом.

Рада №6

Тепер допрацьовуємо клієнтську частину, що працює на комп`ютері гравця. Тут потрібно закладати розширюваний інтерфейс гри, для подальшого безболісного доповнення. А також опрацьовуємо на цьому етапі графіку і її програмну частину. Визначте, яку технологію краще використовувати для створення зображень ігрового процесу. Грати користувачеві в браузері дозволить Flash або javascript. Також вони підійдуть для створення онлайн-ігор, які поширилися в соціальних мережах. Можна створити клієнта як самостійний додаток, для використання всієї потужності відеокарт.

Рада №7

Важливо забезпечити безпеку. Будь-сервер може бути атакований в будь-який момент, для отримання доступу до даних гравців, а це може спричинити за собою неприємні наслідки. Крім цього, на серверну частину гри можуть проводиться DDoS-атаки. Наприклад, якщо спеціальний скрипт зробить масову реєстрацію гравців і одночасно підключить всіх їх до гри. Подібна атака швидко виснажить ресурси сервера і потрібно буде швидко приймати важливі рішення щодо забезпечення його роботи. Тому всі механізми повинні бути опрацьовані для таких випадків. Тому, якщо ви задумалися, як створити браузерную онлайн гру, то будьте готові до командної роботи і шукайте можливість зібрати потрібних фахівців.

Рада №8

Як створити гру онлайн? Потрібно зібрати команду фахівців, опрацювати графіку і поступово розширювати функціонал гри онлайн.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!