» » » Як зшити ведмедика?

Як зшити ведмедика?

Як зшити ведмедика?

Якщо ви вирішили спробувати себе в ролі майстра іграшок, то перше, над чим вам варто задуматися, це те, як зшити іграшку ведмедика. Має сенс шити ведмедика по прототипу класичного ведмедя фірми Steiff з обертовими кінцівками і головою. Візуально це ведмежа, що стоїть на задніх лапах.

Як зшити ведмедика своїми руками

Оскільки дана іграшка має ряд складових частин, плюс кріплення для лап і голови, то процес шиття здається більш складним. Але це не зовсім так. Якщо правильно виконувати послідовність дій і зробити вірну викрійку, то даний процес не складе великих труднощів. У цій статті ми дізнаємося, як зшити ведмедика Тедді і основні етапи даного процесу. Головне - це дотримати пропорції іграшки. Довжина тулуба повинна бути в два рази більше довжини голови. Лапи - в півтора рази більше відповідно.

створення викрійки



Для початку необхідно взяти кальку і перенести на неї всі необхідні деталі. Для того, щоб ведмежа виглядав природніше, намалюйте над деталями крою напрямок ворсу. Помітьте деталі літерними позначеннями. При перенесенні деталей голови і лап відзначте місця отворів для кріплень, а на викрійці голови відзначте місця майбутніх очей.

Якщо ви хочете зшити класичного ведмедика розміром 15 см, то вам буде потрібна ворсиста тканина або хутро розміром 25 х 35 см. Для простоти роботи виберіть не надто «густу» тканину. Виконувати саму викрійку стоїть на виворітній стороні, не забуваючи про направлення ворсу.



Чим щільніше тканина, тим важче викроювати парні деталі. Якщо більш тонку тканину можна скласти й розкроїти лапи, то на більш щільних матеріалах потрібно розкроювати їх окремо. Краще повертати деталі викрійки в «дзеркальному» відображенні, так буде точніше.

На викрійці не призначені припуски на шви, так що додайте їх. Краще додавати 5 мм. У тих місцях, де будуть проходити кріплення, зробіть відповідні отвори голкою або ножицями. Врахуйте, що деякі місця варто залишити незашітие для подальшої набивання іграшки.

Виготовлення та збирання деталей

  1. Повернувши розкроєні частини лап і тулуба ворсом всередину, починайте зшивати тулуб. Стачайте середній шов переду, але залиште незашітим шов спинки, так як саме туди будуть вставлені кріплення і набивка.
  2. Зшийте деталі лап. Готові лапи пришити до тулуба, переконавшись, що і лапи, і тулуб вивернуті назовні виворітного стороною. Нижні лапи зшийте, Стачать попередньо частині п`яти і носка іграшки. Виверніть готові лапи назовні і пришити до тулуба. Набийте наповнювачем до середини.
  3. Верхні лапи також виверніть назовні виворітного стороною і стачайте. Всі декоративні елементи лап слід пришивати попередньо і окремо. Пришийте верхні лапи до тулуба і, вивернувши, набийте наповнювачем до половини.
  4. Збірка голови складається з деталей боковин і носа. Бічні частини зшийте до основи шиї. Решта половини носа з`єднайте по середньому шву. Виверніть готову голову іграшки назовні. Через отвір для шиї набийте голову наповнювачем.
  5. Тепер можна вставити кріплення, що дозволяють голові і лапах рухатися. Зазвичай це прості болти на картонному диску. Болти фіксуються всередині лап і голови через отвір наповнювачем якомога щільніше. Після чого отвори зашиваються. Підстави кріплень фіксуються всередині тулуба наповнювачем.
  6. Тепер можна пришити вуха і очі ведмедика. Для додавання виразності іграшці можна скористатися прийомом утяжки. Для цього деякі частини голови вшиваються нитками, особливо в районі очей і носа. Так виходить ефект очних западин і більш об`ємного носа. Також завдяки цьому прийому можна додати міміку ведмежаті. Якщо зробити Утяжка по краях голови, то візуально це додасть посмішку.

Тепер ведмежа готовий. Ця коротка інструкція показує, як зшити ведмедика для подарунка кому-небудь або просто для себе. Пробуйте.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!