» » » Як зробити новорічний вінок?

Як зробити новорічний вінок?

Як зробити новорічний вінок?
Як зробити новорічний вінок?

Напередодні новорічних і різдвяних свят всім нам хочеться прикрасити свій будинок, створивши в ньому особливу казкову атмосферу. З чим у нас в першу чергу асоціюється Новий рік? Звичайно ж, з ялинкою, прикрашеною різнокольоровими ялинковими іграшками, що світяться гірляндами і блискучою мішурою. Крім ялинки створити святковий настрій вам допоможе новорічний вінок, який прийнято вішати на вхідних дверях. Зробити його можна власноруч, витративши на роботу зовсім небагато часу.

Як зробити новорічний вінок



Класичний новорічний вінок робиться з ялинових гілок і прикрашається іграшками, шишками і стрічками. Традиційні «різдвяні» кольори - зелений, білий, червоний і золотий, тому всі іграшки і стрічки в класичному вінку повинні бути тільки таких кольорів. Сплести вінок з ялинових лап не всім під силу, робота ця трудомістка і вимагає наявності сталевого дроту і деяких спеціальних інструментів, тому ми пропонуємо вам виготовити, так би мовити «полегшений» варіант класичного вінка, який можна разом з дитиною легко зробити за один вечір.

Робимо новорічний вінок своїми руками



Для початку приготуємо всі необхідні інструменти і матеріали:

  • картон. Потрібно буде чотири листи пакувального гофрованого картону Новорічний вінокрозміром 55 на 55 сантиметрів. Якщо немає можливості його купити, попросіть в магазині пару чистих порожніх коробок;
  • рулон малярного паперового скотча;
  • зелена мішура, за кольором і фактурою нагадує ялинову хвою - дві довгі стрічки;
  • ялинкові кульки. Кількість куль і їх колір - на ваш розсуд. Кулі потрібно брати пластикові, а не скляні. Діаметр у куль може бути різним (так навіть цікавіше), єдина умова - він не повинен бути більше п`яти сантиметрів;
  • атласна стрічка яскраво-червоного кольору шириною близько чотирьох сантиметрів - 2 метри;
  • інструменти - шило, ніж, ножиці, степлер, циганська голка, котушка міцних ниток і клей Момент «Кристал».

Порядок роботи:

  1. У центр картонного листа встромляє шпильку з прив`язаною до неї суворою ниткою. До іншого кінця нитки прив`язуємо олівець на відстані 19 см від шпильки. Таким імпровізованим циркулем малюємо на картоні коло діаметром 38 см.
  2. Витягуємо шпильку, встромляє її в наступний лист і повторюємо дію. Коли на всіх чотирьох аркушах будуть накреслені кола, одв`язуємо Новорічний віноколівець і прив`язуємо його до нитки на відстані 25 см від шпильки. Встромляємо шпильку в уже наявне отвір і креслимо другу концентричне коло. Її діаметр буде 50 см. Теж робимо на всіх інших аркушах.
  3. Вирізаємо з картону чотири кола по зовнішньому колу, далі вирізаємо з кіл серединки по внутрішньому колу, в результаті отримуємо чотири картонних кільця.
  4. Складаємо кільця стопкою, для фіксації в декількох місцях склеюємо їх між собою. За спіралі щільно обмотуємо стопку кілець малярським скотчем. В результаті вийде «бублик» - основа для вінка.Новорічний вінок
  5. З лицьового боку основи в різних місцях робимо попарно проколи шилом. Відстань між двома проколами в парі близько 1,5 см.
  6. У петельки кульок втягає шматки нитки, з лицьового боку на виворітну виводимо кінці ниток циганської голкою, туго зав`язуємо їх і обрізаємо.
  7. Коли всі кульки в мальовничому порядку будуть розміщені на лицьовій стороні, з вивороту степлером закріплюємо кінець мішури і починаємо щільно обвивати нею каркас таким чином, щоб в просвіти між витками не було видно підстави.
  8. Після того, як весь віночок буде оповитий мішурою і стане зеленим і пухнастим, залишиться лише прикрасити його трьома бантиками з червоною атласною стрічки і прикріпити до нього петельку.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!