» » » Як можна використовувати газову плитку?

Як можна використовувати газову плитку?

Як можна використовувати газову плитку?

Стаціонарна газова або електрична плита будинку - це безсумнівну зручність, і жодна упорядкована кухня без неї не обходиться.



Але бувають ситуації, коли вам може знадобитися невелика мобільна плитка - для таких випадків корисно придбати газову плитку: на ній легко, швидко і зручно можна приготувати смачний обід або вечерю.

Переваги газової плитки:

  1. Можна використовувати газову плитку абсолютно в будь-якому місці, якщо у вас є, куди її поставити і чим запалити. Будинки, в квартирі, на дачі, на природі - невеликий розмір і компактність дозволяють взяти її з собою куди завгодно.
  2. Якщо у вашому будинку часто трапляються перебої з газом або електрикою, завжди можна скористатися автономної плиткою, що працює на системі пьезо. Для того щоб запалити її, досить скористатися пьезо-запальничкою. Більшість моделей харчуються від газового балона, розміщеного всередині плити. Так ви в будь-якій ситуації зможете зігріти чайник або приготувати гарячу їжу.
  3. Сучасні плитки безпечні для використання, так як газовий клапан ізольований повністю і є спеціальний захист від підвищення тиску. Також багато виробників пропонують широкий вибір плит в міцному сталевому корпусі, який покритий протиударною і вогнетривкою емаллю.
  4. Невелика вартість - ще один безперечний плюс газових плиток. Навіть якщо ви поки не можете дозволити собі повноцінну плиту на кухню, завжди можна купити як тимчасовий варіант недорогу, але надійну плитку, яка згодом стане запасним варіантом на всі випадки життя.
  5. Можна вибрати плитку з потрібним вам кількістю конфорок. Плитку з однією-двома конфорками можна використовувати на дачі і в похідних умовах, плитка з трьома-чотирма конфорками може замінити вам повноцінну плиту.
  6. З плиткою звично звертатися, користуватися нею просто і зручно. Вона займає зовсім небагато місця, її легко переносити і чистити.

Як користуватися газовою плиткою?

  1. Піднесіть запалений сірник або пьезо-запальничку до газовому пальнику, іншою рукою поверніть відповідний клапан на чверть обороту.
  2. Запаліть пальник. Якщо з`явилося синє полум`я, плитою можна користуватися, плавно зменшуючи або збільшуючи вогонь. Якщо полум`я не синього кольору, закрийте кран - пальник треба почистити.
  3. Якщо ж газ не загорівся, відразу ж закрийте кран, а потім знову повторіть запалювання.


Крім цієї простої інструкції, слід пам`ятати про декілька правилах безпеки при використанні газових приладів - нагадаємо їх вам.

Правила безпеки при користуванні газовими приладами

  1. Завжди необхідно дотримуватися правил експлуатації газових приладів, зберігати обладнання в справному технічному стані.
  2. У разі несправностей звертатися в технічну службу до фахівців з питань ремонту, заміни, монтажу, демонтажу та т. Д. Газових пристроїв. У разі виникнення небезпечної ситуації через неправильне використання пристрою і при появі запаху газу телефонувати 04.
  3. Перед користуванням газовою плитою або плиткою відкрити кватирку, провітрити приміщення, перевірити, чи закриті крани на газовій плиті, газопроводі та вентиль балона. Після користування газовим пристроєм газ слід відразу ж вимикати.
  4. Заборонено користуватися несправними приладами і залишати їх в працюючому стані без нагляду.
  5. Не можна користуватися вогнем для визначення витоку газу з плити, газопроводу, балона. Для цього застосовують мильний розчин.
  6. Чи не ставте посуд з широким дном на невеликі конфорки - слід вибрати відповідну за розміром конфорку.
  7. Заборонено зберігати в газових приладах сторонні речі, використовувати їх для обігріву приміщення, підвішувати, прив`язувати і поміщати сторонні предмети на пристрої.
  8. Заборонено користуватися газовими приладами в стані наркотичного або алкогольного сп`яніння.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!