» » » Як вибрати тостер?

Як вибрати тостер?

Як вибрати тостер?

Деякі люди вважають необхідність тостера на кухні перебільшенням, як кажуть вони - хліб можна підсмажити і на сковороді. Може в чомусь вони й праві, але в тостері хліб смажиться без масла, а це плюс, та й Вам не потрібно стояти біля плити, повертаючи хліб, все це за Вас зробить тостер. Як вибрати дану техніку ми розповімо в цій статті.

Який тостер купити

Для того щоб не помилитися з вибором, розповімо, на що варто звернути увагу при виборі тостера. Для початку варто сказати, що найкращий тостер, це автоматичний тостер. Так як він найбільш практичний, і вимагає від Вас мінімум трудовитрат, для приготування тостів.

Характеристики тостера:

  • Розмір.
  • Функціональність.
  • Потужність.
  • Режими.
  • Знімний піддон.
  • Додаткові можливості.

Зупинимося на розгляді всіх характеристик більш докладно.

Розмір

Саме від розміру залежить кількість тостів, які Ви зможете приготувати за один раз. Максимально великий тостер дозволяє одночасно підсмажити 4 шматочки хліба. При цьому розташування поділок під хліб може бути різним, як дві лінії по два ділення, так і по одному поділу один за одним. Вибирайте більш зручний вид для Вас. Якщо ж Ви живете один, то має сенс придбати компактний тост на два шматки хліба.

функціональність



Крім звичайних тостерів, для домашнього використання, існують також конвеєрні тостери (використовуються для приготування великої кількості тостів в кафе і ресторанах), тостери-грилі. Крім приготування тостів в тостери-грилях можна смажити булочки, м`ясо, рибу, овочі. Однак уважно вивчіть всі режими тостера-гриль, перш ніж купувати його, наприклад, на наявність функції приготування булочок з начинкою. Зручною річчю також є решітка для підігріву булочок, адже теплими вони куди смачніше.

потужність

Саме від потужності тостера, буде залежати час приготування тостів. Якщо Ви не обмежені в часі, то можете не брати потужний тостер.

режими

А саме наявність у тостера термостата і таймера. Перший дозволяє задавати різні режими підсмажування хліба, зазвичай їх шість, але буває і більше. А другий задає час приготування. Крім того, важливо присутність кнопки на тостері, яка дозволяє зупинити підсмажування, вона буде незамінна в разі, якщо обраний режим підсмажив тости швидше, ніж Ви припускали. Корисною функцією також може виявитися режим підігріву хліба (або охололи тостів).

знімний піддон



Наявність знімного піддону для крихт позбавить Вас від труднощів очистки тостера. Якщо ж такого піддону не буде, Вам доведеться перевертати тостер після приготування і витрушувати з нього крихти, що дуже незручно.

Додаткові можливості

До них можна віднести різні «примочки», наприклад, функція центрування, яка розміщує шматочок чітко по центру, що дозволяє хлібу обсмажити найоптимальнішим чином і ніде не підгоріти.

Ще однією додатковою функцією може виступити високий підйом шматочків, що дозволить Вам завантажувати в тостер маленькі скибочки хліба, і з легкістю їх виймати після приготування.

Крім перерахованих вище характеристик важливим є матеріал, з якого виготовлений тостер, важливо щоб він був жароміцним, що захистить Вас від ймовірності отримання опіку, при дотику до тостера під час його роботи. Також зверніть увагу на стійкість техніки і довжину шнура.

І окремо варто зупинитися на дизайні. Правда за оригінальність завжди доводиться доплачувати, але кому не сподобається прозорий тостер? У дітей він може викликати невимовний захват, адже вони зможуть спостерігати за перетворенням хліба. Також зручним і стильним атрибутом вашої кухні може виявитися настінний тостер.

Штампи для тостів

Для того щоб порадувати своїх близьких, можете також придбати штампи для тостів, які дозволять робити тости з картинками. Їх дія заснована на витісненні малюнка на шматку хліба, і через різної щільності хліб прожарівается різними відтінками.

Крім того, як вибрати тостер, Ви повинні ще знати, як їм правильно користуватися:

  • Чи не ставте тостер з рядом легкозаймистими предметами.
  • Не готуйте і не розігрівайте в тостері продукти в упаковці.
  • Не закривайте тостер.
  • Чистіть остиглий тостер, при цьому відключіть його від мережі.
  • Чи не мийте тостер, не допускайте потрапляння в нього води.

Тепер Ви знаєте, як вибрати тостер. Який краще підійде Вам, зможете вирішити. Знайте, тостер наповнить Ваше ранок ароматом свіжообсмаженої хліба, а якщо поставитися до приготування тостів творчо, то ще й підніме настрій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!