» » » Як прошити nokia 5230?

Як прошити nokia 5230?

Як прошити Nokia 5230?

Як правило, думка про те, як прошити Nokia 5230, з`являється у користувача даної моделі телефону при бажанні замінити встановлену прошивку на іншу, більш швидку. Отже, для прошивки потрібна програма JAF 1.98.62, а також доповнення JAF 2.0TEST, встановлене поверх прошивки. Крім того, необхідні файли прошивки, повністю заряджений смартфон і USB-кабель. Потрібно звернути особливу увагу на те, що перед проведенням прошивки слід відформатувати карту пам`яті, а також відключити антивірус і видалити з персонального комп`ютера всі програми від даної моделі телефону, виключення становлять лише драйвери Nokia Flash Cable Driver і Nokia Connectivity Cable Driver. Якщо ж дані драйвери відсутні, то їх необхідно встановити. Після скачування файлу прошивки її слід розпакувати в наступну папку: C: ProgramFiles Nokia Phoenix Products RM-588. Після того як все підготовлено, можна приступати безпосередньо до самої прошивці телефону.

Прошиваємо Nokia 5230

Спочатку необхідно вимкнути телефон, потім витягти батарею, після чого знову вставити на місце. Слід звернути увагу, що сам смартфон включати не можна!

підключаємо смартфон



Тепер слід підключити телефон до персонального комп`ютера через USB-кабель і відкрити Диспетчер завдань. Потім потрібно затиснути клавішу включення телефону буквально на 2-3 секунди, але не довше! Важливо, щоб телефон не увімкнено. Під час натискання на клавішу в диспетчері завдань має спочатку з`явитися, а потім зникнути новий пристрій. Таку операцію «впізнання» необхідно повторити не менше 5 або 6 разів. Після цього слід перезавантажити комп`ютер.

запускаємо JAF

Потім потрібно клікнути по іконці з написом Start JAF і запустити програму. Також зробити це можна і від імені Адміністратора через cmd. На комп`ютерах, що мають систему Windows 7, виконувати це слід тільки в режимі сумісності з XP. Далі у вікні симулятора потрібно буде включити прапорець з написом Random PKEY ThomasSN, після чого натиснути на кнопку Start і перейти на вкладку BB5. Тут необхідно буде поставити галочки навпроти наступних рядків: Dead USB, Manual Flash і Factory Set. Також потрібно буде зняти прапорець з рядка CRT 308, а потім натиснути кнопку Use INI.

Вибираємо модель і прошивку



Через кілька секунд після проведення вищеописаної маніпуляції з`явиться вікно, в якому необхідно буде вибрати модель прошиваного смартфона. У разі, якщо в списку пристроїв не вдається виявити телефон Nokia 5230, буде потрібно додатково завантажити на комп`ютер файл з назвою jaf_nok4models.ini, після чого скопіювати його в C: ProgramFiles ODEON JAF. Далі, після того як необхідна вам модель телефону буде обрана, потрібно клікнути мишкою по темно-зеленому кухоль з написом MCU, а потім вибрати файл прошивки, що має розширення * C00. Іноді комп`ютер може не побачити його, у такому разі, * C00 рекомендується перейменувати на * C0R. Тепер потрібно буде натиснути на іконку з написом PPM і точно таким же чином вказати файл * V20. Повинні будуть зайнятися дві лампочки яскраво-зеленого кольору. Це означає, що можна буде приступити до безпосередньої прошивці телефону. Перед тим як прошити Nokia 5230, слід ще раз переконається в тому, що телефон нормально підключений до комп`ютера і шнур не висмикається в самий невідповідний момент.

прошиваємо смартфон

Для початку процесу прошивки необхідно натиснути на кнопку FLASH, потім вибрати Yes, і відразу ж після цього виникне інформаційне вікно JAF`а. У ньому з`являться такі рядки: "Init usb-communication ... Searching for phone ...". Відразу ж після їх появи необхідно буде на 2-3 секунди затиснути кнопку включення телефону. Не можна ні в якому разі переривати процес прошивки телефону, а також забороняється відключати кабель або вимикати сам смартфон до тих пір, поки не виникне напис DONE! DONE !. Після цього телефон перезавантажиться самостійно. Тепер ми розібралися, як прошити телефон Nokia 5230. Ще необхідно відзначити, що бувають такі випадки, коли процес прошивки смартфона може перерватися на найголовнішому етапі. Статися це може з різних причин - зламався комп`ютер або відключили електроенергію. Дані випадки можуть легко призвести телефон до подальшої непрацездатності. Тоді його функції можна відновити лише у випадку допомоги Phoenix. Але все ж бажано намагатися уникати можливих неприємностей.

Злом прошивки

Якщо вас цікавить, як зламати Nokia 5230, то для цього буде достатньо просто знайти в інтернеті відповідну прошивку, в якій буде розблоковано доступ до ROM пам`яті. Вирішити цю проблему можна і без прошивки, але тоді вам буде необхідно отримати сертифікат для підпису додатків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!