» » » Як оформити закордонний паспорт через держпослуги?

Як оформити закордонний паспорт через держпослуги?

Як оформити закордонний паспорт через держпослуги?

Сучасні технології досягли такого рівня прогресу, що тепер можна робити багато, навіть не виходячи з дому. У статті ви дізнаєтеся, як оформити закордонний паспорт через держпослуги, використовуючи спеціальний державний сайт з оформлення різних документів. Для початку наведу вам інструкцію, а потім ми розглянемо її більш детально.

Держпослуги: оформлення закордонного паспорта

Отже, інструкція наступна. Для початку потрібно ознайомитися з умовами реєстрації в системі для роботи на порталі державних послуг і підтвердити свою згоду з ними. Потім необхідно вибрати спосіб підтвердження особи. зараз на порталі держпослуг доступні наступні способи підтвердження особи:

  • отримати код активації через реєстроване поштове відправлення через «Пошту Росії» або особисто в ВАТ «Ростелеком»;
  • поставити електронний підпис, для чого потрібно проконсультуватися з будь-центр, який акредитований Мінкомзв`язку Росії для отримання кваліфікованого сертифіката, а потім встановити засоби для роботи з електронними підписами для вашого браузера.


Тепер потрібно заповнити анкету, яка містить ваші особисті дані (ПІБ, дата народження, стать, ІПН), контактні дані (мобільний телефон та адресу електронної пошти), аутентифікаційні дані (пароль, а також секретне питання і відповідь) і поштову адресу (у разі отримання коду активації через «Пошту Росії»). Далі для активації за допомогою електронного підпису необхідно буде ввести пін-код, щоб отримати доступ до закритого ключа електронного підпису. Тепер чекаємо закінчення перевірки введення даних, що зазвичай займає кілька хвилин, підтверджуємо контактні дані, використовуючи коди підтвердження, відправлені на зазначені в анкеті номер мобільного телефону та адресу електронної пошти. А для того щоб дізнатися статус вашого поштового відправлення на «Пошту Росії» з кодом активації, потрібно буде ввести СНІЛС і потім пароль на сторінці авторизації сайту. Нарешті, після того, як ви отримаєте код активації, зробіть активацію особистого кабінету, для чого потрібно натиснути відповідну кнопку, яка називається «Ввести код активації». Ця кнопка розташована або на сторінці авторизації, або на сторінці реєстрації. Ось і вся процедура оформлення закордонного паспорта нового зразка через держпослуги. Ну, а тепер перейдемо до нюансів.

подробиці оформлення

Після реєстрації на порталі gosuslugi.ru можна буде заповнити заяву в будь-який час доби. Для цього потрібно натиснути кнопку на сайті «Електронні послуги», після чого ви потрапите в каталог послуг, де необхідно вибрати підрозділ «Федеральна міграційна служба». Далі: якщо ви хочете оформити закордонний паспорт нового зразка, то виберіть: «Оформлення та видача паспортів ... містять електронні носії інформації». А чи можна оформити через держпослуги закордонний паспорт старого зразка? Так, сайт надає користувачам і таку можливість. Тут потрібно вибрати: «Оформлення та видача паспортів ... Російської Федерації», даний розділ в назві не містить згадки про електронних носіях інформації, а значить, ви оформите таким чином, старий паспорт. До того як натиснути «Отримати послугу» і приступити до оформлення закордонного паспорта, уважно вивчіть інструкції, що містяться в статті «Як отримати послугу». Природно, потрібно заздалегідь підготувати всі документи, які необхідні для заповнення заяви та мати файл з вашою фотографією. Як тільки підготуєте документи, тисніть на кнопку «Отримати послугу» і починайте покрокову процедуру оформлення закордонного паспорта старого або нового покоління.

Покрокова інструкція



Перший етап - це вибір регіону вашого проживання і підтвердження згоди на обробку ваших персональних даних. Для підтвердження треба просто поставити галку навпроти пункту «Згоден» і натиснути «Далі». Наступні кроки (2-4) - введення персональних даних. Тут потрібно просто уважно відповідати на всі питання. П`ятий етап - це завантаження фотографії, яка повинна відповідати вимогам, що пред`являються до фото на закордонний паспорт (вони також вказані на сайті). Після того як ви натиснете останню кнопку «Далі», ваша заявка на отримання закордонного паспорта буде відправлена в ФМС - Федеральну міграційну службу. Зазначу, що потрібно бути дуже уважним при заповненні форм на порталі держпослуг. За статистикою з поданих заяв відхиляється і повертається на доопрацювання понад 50% заяв. Настільки високий відсоток пояснюється тим, що громадяни або зовсім не заповнюють, або неправильно заповнює необхідні поля і реквізити. Тепер в розділі «Мої заявки» можна легко відстежувати стадії оформлення закордонного паспорта. У тому випадку, якщо послуга буде виконана успішно на всіх етапах, вам буде дано позитивну відповідь від системи і надійде повідомлення про те, що потрібно прийти в вашу управління ФМС по вашому регіону. Протягом певного терміну (зазвичай 15 днів) вам потрібно буде з`явитися для фотографування на закордонний паспорт нового зразка і надати оригінали документів. Як тільки закордонний паспорт буде готовий, ви отримаєте чергове повідомлення, в якому буде вказано місце і час, коли і де ви зможете отримати ваш документ.

Зручність оформлення закордонного паспорта через інтернет

На сайті держпослуги оформлення закордонного паспорта стає все популярнішим, проте багато хто до цих пір оформляють ці документи по старинці, але, як правило, це відбувається тому, що люди просто не знайомі з подібною системою подачі документів. А віртуальне оформлення закордонного паспорта в кілька разів зручніше звичайного «особистого прийому». Які переваги дає така послуга?

  1. Не потрібно виходити з дому до того, як ваш паспорт буде повністю готовий. Пригадую, скільки разів мені доводилося їздити в УФМС, розташований досить далеко від будинку, навіть за мірками великого міста. Спочатку потрібно було відстояти величезну чергу, щоб отримати талон на прийом, а потім знову приїхати для того, щоб здати документи. І тільки потім через місяць вже їхати за готовим документом.
  2. Можна ретельно перевірити всі введені дані в анкеті-заяві і дані з інших документів. При оформленні в відділенні інколи доводиться кілька разів їздити, щоб просто здати документи. А ще врахуйте, що вам може не дістатися талонів на поточний день і, крім того, час прийому буде вказано приблизну, тому доведеться їхати заздалегідь і невідомо скільки провести в черзі. Словом, тільки для того, щоб здати документи, у вас піде не менше ніж півдня.
  3. Зручна інформаційна підтримка. Якщо у вас виникнуть проблеми при роботі на порталі, можна зателефонувати до цілодобової служби, що здійснює підтримку Єдиного порталу за телефонним номером, вказаним на сайті. Причому дзвінок, природно, безкоштовний. Там вам завжди допоможуть і все пояснять дуже дохідливо і люб`язно.

Як бачите, у такої послуги чимало переваг. При цьому вартість такої послуги не дорожче послуги, що надається «традиційним» способом, а якщо приплюсувати сюди втрачений час в чергах, вартість поїздок в УФМС, то вийде навіть вигідніше. Ну а як оформити закордонний паспорт через держпослуги, ви вже знаєте. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!