» » » Як доїхати до оптиної пустель?

Як доїхати до оптиної пустель?

Як доїхати до Оптиної Пустинь?

Оптина Пустинь - діючий чоловічий монастир, розташований в двох кілометрах від міста Козельськ Калузької області. Заснований розкаялися розбійником, монастир відомий православним віруючим жили тут колись старцями. Відчужені від мирської суєти, старці були зразком розсудливості, життєвої мудрості і далекоглядності. До них постійно йшов потік паломників, які шукають ради, розради, духовного, а іноді і фізичного зцілення.

З другої половини 80-х років XX століття, після відродження в обителі монастирського життя, віруючі паломники знову потягнулися в цей центр російського православ`я. Як можна дістатися до Оптиної Пустелі?

Як доїхати до Оптиної пустель з Москви на автобусі

Якщо ви хочете доїхати до монастиря на автобусі, вам потрібно скористатися автобусним сполученням Москва - Козельськ. Автобуси в даному напрямку від`їжджають з автостанції "Теплий стан", розташованої неподалік від однойменної зупинки метро. Протягом дня на Козельськ відправляється дванадцять рейсів. Перший автобус відходить о 7:00, останній - о 18:40. Інтервал межу автобусами - 1,5 - 2 години. Час в дорозі - 4 - 5 годин. Орієнтовна ціна квитка - 450 рублів.

Від станції прибуття в Козельську до монастиря буде ще 3 км. Їх можна проїхати на маршрутці (Козельськ - Сосенский, вийти біля повороту до монастиря), а можна дістатися пішки (йти по дорозі в Сосенский, перейти міст через р. Жиздру, повернути ліворуч і далі йти по цій дорозі до самого монастиря).

Як доїхати до Оптиної Пустинь на електричці

Залізниці до Козельська з Москви немає. Якщо ви хочете дістатися до монастиря електричкою, сідати треба на електропоїзд Москва - Калуга. Потяги відправляються з Київського вокзалу практично щогодини. Електричка прибуде на станцію Калуга-1 через 2,5 - 3,5 години після відправлення. Ціна квитка - близько 330 рублів. Ціна на експрес (це який доїжджає за 2,5 години) - 430 рублів.



Далі на автовокзалі в Калузі, який поєднаний з ж / д-вокзалом, потрібно купити квиток на автобус до Козельська. Автобуси ходять кожні півгодини, до місця призначення доїжджають протягом години.

Як доїхати до монастиря Оптина Пустинь на автомобілі

Оптина Пустинь знаходиться в 260 км в південно-східному напрямку від Москви. Виїхати з Москви можна по Київському шосе, що йде в Київ через Калугу. Також можна виїхати їх столиці по Калузькому шосе. Але воно, незважаючи на назву, веде не до Калуги, а з`єднує центральні регіони Росії з Білорусією. Щоб потрапити до Оптиної Пустинь, вам треба перейти з Калузького шосе на той же Київське в районі міста Обнінськ. Можна виїхати і в південному напрямку по федеральній трасі М2 "Крим". Доїхавши по ній до Московського Великого кільця (А108), треба повернути праворуч і в районі Обнинска перейти на Київське шосе.

По Київському шосе, не доїжджаючи Калуги, трасу перетинатиме естакада. Це об`їзна дорога навколо Калуги. Виїжджаємо на естакаду, минаємо всі покажчики в`їзду в Калугу і орієнтуємося на покажчики, що ведуть у Козельськ. Поворот наліво з покажчиком на Оптиної Пустинь буде за кілька кілометрів не доїжджаючи Козельська.

Без пробок до монастиря на особистому автомобілі можна дістатися за 4 години.

Можете також прочитати статтю Храм Матрони Московської - як доїхати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!