» » » Що подивитися в талліні?

Що подивитися в талліні?

Що подивитися в Талліні?

Таллінн - столиця Естонії і дуже гарне місто. Кажуть, хто хоч раз побував там, мріє потім повертатися в цей казковий, романтичний місто знову і знову. А той, хто їде в Таллінн вперше, звичайно ж, мучиться питанням, куди сходити в Талліні. Спробуємо і ми дати відповідь на це питання. Отже, що подивитися в Талліні?

Пориньте в епоху середньовіччя

Де ще, як не в Талліні, є можливість стикнутися з епохою середньовіччя? Вузенькі бруковані вулички старовинного міста заворожують. Вежі, оборонні стіни надають Таллінну особливий колорит. Куди піти в Талліні насамперед? Звичайно ж, в Старе місто, який складається з міста верхнього, так званого Вишгорода, що розташований на пагорбі під назвою Тоомпеа, і міста нижнього. Почати туристичний маршрут краще, мабуть, в нижній частині міста, де можна прогулятися уздовж кріпосної стіни. У нижній Таллінн ведуть дві вулички - Пік Ялг, що в перекладі на російську означає "довга нога" і Люхіке Ялг, що перекладається як "коротка нога". Назви вулиць відводять в сиву старовину. Колись, дуже давно, по Пиг Ялг ходили люди заможні, а по Люхіке Ялг, навпаки, бідні. Ці дві вулиці тягнуться через все місто, перетинаючи його. Прогулявшись по ним, цілком можна буде уявити собі схему Талліна.

Основні пам`ятки Талліна

Це Ратушна площа, до якої виводять вулички Люхіке Ялг Пік Ялг. Цілих 800 років вона є центром торгівлі. На площі, яка щороку збирає сьогодні багато туристів, можна побачити що символізує Таллінн вежу з флюгером "Старий Томас". На розі площі розташовується одна з найдавніших в Європі аптек. Там і сьогодні за старовинними рецептами готують настойки з прянощів. Інша пам`ятка Талліна - церква Олевисте. Її висота - 159 метрів. Цей готичний храм є найвищою будівлею середньовічної Європи. Бажаючі можуть зверху оглянути місто, який неймовірно красивий.

Що подивитися в Талліні верхньому



А в верхньому Талліні, що розташувався на пагорбі Тоомпеа, можна подивитися справжній лицарський замок, який колись належав Тевтонського ордену. Нині в його залах засідає парламент Естонії.

Інші пам`ятки Талліна

На вулиці Відні увагу туристів приверне Дворик Майстрів, поруч з яким, в провулку Катаріни, продаються найрізноманітніші, дуже красиві сувеніри. Але якщо ви відвідаєте Дворик майстрів, то краще, зрозуміло, своїми очима побачити, як ці шедеври виготовляються - двері майстерень завжди відкриті для туристів. Ще однією визначною пам`яткою Дворика майстрів є дуже відома стара кав`ярня Pierre Chocolaterie, де відвідувачам як частування пропонуються схожі на музейні експонати різноманітні конфети.І, звичайно ж, побувавши в Талліні, неможливо пройти повз центральної, найкрасивішій вулиці міста під назвою Віру. На Віру є гірка поцілунків, де часто призначають побачення закохані. На цій гірці вражає уяву туристів та цікавий фонтан - два голяка тримають величезну рибину. А порівняно недавно, там же з`явилася ще одна цікава скульптура, яка зображує цілуються закоханих.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!