» » » Як зберігати гладіолуси?

Як зберігати гладіолуси?

Як зберігати гладіолуси?

Якщо ваше хобі - квітникарство, то ви напевно знаєте, як зберігати гладіолуси, а якщо не знаєте, то ми зараз розповімо вам про це. У землі цибулини залишати ні в якому разі не можна. Вони дуже ніжні, тому при зниженні температури, вони гинуть. Саме тому про зберігання гладіолусів необхідно подбати заздалегідь. Зберігання гладіолусів - завдання дуже відповідальна, тому що саме від турботи про них залежить, як вони будуть цвісти в наступному році.

підготовка цибулин

  • Спочатку ми викопуємо бульби з землі. Варто відзначити, що робити це бажано відразу після того, як відбудеться зрізка квітів. Також викопувати бульби необхідно в залежності від клімату. Якщо ви проживаєте в Центрі Росії, то викопувати необхідно у вересні, а якщо на півдні, то в жовтні. Однак, варто врахувати одне правило - викопувати бульби можна раніше, ніж через 30 днів після зрізання квітів.
  • Після того, як ви викопате цибулини, не забудьте перевірити землю біля них на наявність маленьких діток. Якщо ви їх знайдете, не треба викидати їх.
  • Наступним етапом виробляємо обрізку стебла квітки, після чого перший раз обробляємо цибулини. Цей процес складається з двох етапів: промивання цибулин і просушування. Промивають бульби в спеціальному розчині марганцівки, в який опускають їх, як мінімум, на півгодини. Висушити цибулини потрібно дуже ретельно, тому що, якщо почне гнити хоча б одна цибулина, з`явиться небезпека розпрощатися з усіма квітками.

Тепер приступаємо до сортування цибулин таких кольорів, як гладіолуси. Як зберігати їх в зимовий час, і яким чином їх сортувати? Перш за все, розрізняють шість груп цибулин, які відрізняються один від одного за розміром. Але, на жаль, тільки одиниці садівників проводять сортування бульб перед зимівлею.

Як зберігати гладіолуси: рекомендації

  • Один з варіантів зберігання цих квітів полягає в тому, що в картонну коробку, попередньо виконавши в ній дірки, поміщають цибулини. Поміщають цю коробку в темне місце. Також можна звернути кожен бульба в газету, щоб волога вбиралася в папір, а не в квітка.
  • Другий варіант зберігання передбачає наявність спеціальної овочевої сітки. Її можна знайти в супермаркеті, в овочевому відділі. Бульби також загортають у папір і складають в сітку.

Зберігання цибулин гладіолусів відбувається при температурі від 3 до 8 градусів в зимовий період. Саме тому вони будуть відчувати себе комфортно в погребі чи холодильнику. Один раз в місяць бульби слід перебирати, щоб переконатися в тому, що вони сухі.



У самій середині зими цибулини необхідно дістати з темного приміщення і помістити на сонячні промені. Однак, промені повинні бути розсіяними, зберігати під прямим сонцем гладіолуси не можна.

Дітки гладіолусів бажано зберігати в паперовому пакеті, тому що сітка для них не підійде, з огляду на їх маленького діаметру. Періодично дітки необхідно буде провітрювати. Що стосується пакетів, то їх можна або купити, або склеїти самостійно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!